perjantai 8. kesäkuuta 2018

Luottaen tulevaan

Juhlahumua ystävien yojuhlien merkeissä, kiivasta valmistautumista soveltuvuuskokeisiin (valmennus apuna), ystävän polttarit, muutto Helsinkiin, uuden työn aloittaminen, soveltuvuuskokeet Oulussa, soveltuvuuskokeet Joensuussa.. Viime viikot on ollut yhtiä kiireisempiä ajanjaksoja mun elämässä. Tekemistä, ajateltavaa ja valmisteltavaa on ollut niin muuton, uuden työpaikan kuin soveltuvuuskokeidenkin osalta paljon ja samaan aikaan oon halunnut viettää mahdollisimman paljon aikaa ystävien ja perheen kanssa vielä ennen muuttoa. Häslinkiä siis on riittänyt suuntaan jos toiseenkin.

Tänään matkasin Joensuun soveltuvuuskokeista kotikotiin Sieviin. Täällä vietän viikonlopun ennen paluuta Helsinkiin, ja syy tänne tuloon on se, että mun ihana ystävä menee huomenna naimisiin. Iiks! Niin hullua mutta samalla niin täydellistä ja ihanaa. Ja voi, tuntuupa niin älyttömän hyvältä, kun vihdoin ja oikeasti pitkästä aikaa ehdin vaan istua alas ja hengähtää hetken ilman, että täytyisi juosta mihinkään suuntaan. Tällä kertaa ei oo junaa, minne kiirehtiä, haastattelutilannetta, mitä etsiä, töitä, joihin valmistautua menemällä aikaisin nukkumaan (herätys on siis aina klo 4.30..), paikasta A siirtymistä paikkaan B tai muuta edellisviikkojen kaltaista hyvin aikataulutettua ohjelmaa. Ihanaa, niin ihanaa. Jotenkin nyt väsyttää pelkkä ajatuskin siitä, miten kiireisiä, stressintäyteisiä ja jännittäviä mun viime viikot on ollut! Olo on kyllä aika pitkälti sen mukainenkin: täällä istuu vähän reissussa rähjääntynyt, kunnon yöunien ja rentoutushetken tarpeessa oleva tyttö, johon flunssakin haluaa taas iskeä kyntensä. Eikä sinänsä mikään ihme, tää on nimittäin ihan normaali stressinpurkautumisreaktio mulle. Mutta mikä tärkeintä, nyt alkaa meno pikkuhiljaa rauhoittumaan ja pääsen kunnolla nauttimaan huomisesta tärkeästä päivästä ja sen jälkeen aloittelemaan rauhassa arkea tuolla Helsingissä. Etukäteen jännitti tosi paljon, kun tiesi, miten kiireisiä ja touhuntäyteisiä viikkoja mulle tulee eteen, mutta kunnialla selvisin kaikesta, mistä selvitä täytyi. Siitä siis on tosi hyvä fiilis!
Mitä näihin soveltuvuuskokeisiin tulee, eletään jännittäviä aikoja. Kaikki kokeet on nyt ohi ja enään mikään ei siis oo omissa käsissä. Kaikkeni annoin ja enää on haastattelijoiden aika tehdä päätöksensä! Muutaman viikon päästä mulle sitten selviää, kutsuuko Joensuu tai Oulu mua syksyllä kouluun vai jäänkö vielä toistaiseksi ilman koulupaikkaa. Pääsin siis tästä VAKAVA-vaiheen pääsykokeesta jatkoon, mikä tarkoittaa sitä, että selvisin toiseen ja samalla viimeiseen vaiheeseen eli tähän soveltuvuuskoevaiheeseen. Ja mua jännittää niin älyttömän paljon! Mulle olisi uskomattoman tärkeää päästä tähän kouluun, jossa pääsisin opiskelemaan omaa unelma-ammattiani ja toteuttamaan sitä sisäistä paloa, mikä mulla on jo vuosia ollut. Kuitenkin tiedostan sen, että sama tilanne on varmasti kaikilla muillakin soveltuvuuskoevaiheen hakijoilla ja jokainen haluaa aivan sydämensä pohjasta saakka tämän koulupaikan, jonka vaan harmittavan pieni osa meistä kaikista saa. Huolimatta siitä, vaikka soveltuvia hakijoita on vielä paljon paljon enemmän. Se, olenko mää yksi näistä onnekkaista, sen näkee sitten vähän myöhemmin. Toivon niin kovin että oisin. <3 

Kumma kyllä, kaikesta tästä jännityksestä, stressistä ja kiireestä huolimatta mun olo on aika harmoninen ja seesteinen tässä sängyllä istuskellessa. Luotan, että asiat menee, niin kuin niiden on tarkoitus mennä. Edessä saattaa olla vaikeita hetkiä ja suuria pettymyksiä, eikä todellisuus vastaa melkeinkään aina omia odotuksia, mutta kun vaan muistaisi, että kaikki on loppujen lopuksi senkin jälkeen vielä omissa käsissä ja ovet avoinna suuntaan jos toiseenkin. Ei ole pelkästään loppuja, on myös uuden alkuja. Haluan siis kulkea luottavaisin mielin kohti syksyä hetki kerrallaan ja nauttia siitä kaikesta, mitä mulla jo nyt on. Se, mitä tulevassa tapahtuu, sitä ei mun tarvitse vielä tietää. Kovasti vain toivon, että jotain hyvää ja tärkeää. Ja yhden asian tiedän ainakin varmaksi: kaikki järjestyy vielä parhain päin. Koska asioilla on tapana järjestyä, aina. Olipa se kliseistä tai ei, se on niin täysin totta. Luotetaan siihen tänäänkin.

12 kommenttia:

 1. saat kyllä olla ylpeä, että selvisit kunnialla hullunmyllyviikoista läpi!! Oli niin mukava irtiotto pikareissun muodossa ja onneks pian nähään uudelleen. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Noora, kiitos sulle kun olit mukana ja teit tuosta päivästä niin mukavan <3 Nähdään taas pian!

   Poista
 2. Toivottavasti pääset sinne, minne oot halunnut ! ❤ ihanaa kesää, toivottavasti nähdään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin! :) Ihanaa kesää sullekin sinne kauaksi!! Mulla on kova ikävä sua, toivon että nähdään pian <3

   Poista
 3. Ihana teksti, hyvä asenne paistaa <3 Tsemppiä Sini! Kaikki menee parhain päin :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä!❤ Toivottavasti saat sen koulupaikan:)

  VastaaPoista
 5. Kaikki järjestyy <3 Oot super! Muistat vaan ottaa sitte aikaa myös ihan vaan itelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee, kiitos!! Sä oot myös <3 Joo niin pitää muistaa, niin jaksaa sitte jatkossaki elää hyvällä fiiliksellä :)

   Poista
 6. Oi toivottavasti koulupaikka kutsuu! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!❤