lauantai 18. marraskuuta 2017

Viimeaikaisia lukemisen arvoisia kirjoja


Moi täältä sairastuvalta! Niinhän siinä sitten kävi, että kipeeksi tultiin ja kunnolla.. Mutta jos jotain positiivista halutaan tästä sairastelusta ettiä, niin oikeestaan senpä takia mää nyt istun tässä tätä postausta tekemässä. :-D Muussa tapauksessa tuskin oisin viettänyt synttäriviikonloppua ja viikonloppua ylipäätäänkään omassa sängyssä vaan kirjat seuranani. Mutta sitte ite asiaan. Taisinki mainita tossa pari postausta takaperin, että oon viime aikoina innostunut ja ennen kaikkea ehtinyt taas lukemaan tosi paljon ja ai että, miten huippuja kirjoja oonkaan löytänyt käsiini! Ja koska ainakin musta on ihana saada muilta kirjavinkkejä ja päästä sitä kautta tutustumaan uusiin kirjoihin, ajattelin listata tänään muutamia näistä mun lukukokemuksista, joihin oon itekkin vasta tässä viime viikkojen aikana tutustunut ja jotka on oikeesti ollut lukemisen arvoisia kirjoja.


1. Punainen kuningatar, Victoria Aveyard


"Veri jakaa ihmiset kahteen kastiin – punaisiin ja hopeisiin. Punaiset ovat rahvas, jota lähes jumalallisia voimia omaava hopeisten eliitti hallitsee.

Mare Barrow on 17-vuotias punainen taskuvaras ja joutumassa pian sotaväkeen. Tilanne muuttuu yllättäen, kun vastarintaliike Purppurakaarti horjuttaa hopeisten ylivaltaa, ja suojellakseen ystäväänsä Mare päätyy hopeisten keskuuteen. Siellä hänelle ja hopeisten hoville valkenee, että punaisesta verestä huolimatta Marella on oma, kuolettava voimansa.

Maresta tehdään hopeisten prinsessa, mutta maailmassa, jossa vallankumous ja rakkaus sekä valta ja oikeus kamppailevat, ei mikään ole mustavalkoista ja kuka tahansa voi pettää kenet tahansa."


Mun kommentti: Jäätävän hyvä. Just semmonen kirja, jota ei vaan voi laskia kesken käsistään! Teki mieli ahmia se kerrallaan, vaikka sivuja olikin useempi sata. Jännitystä ei tästä kirjasta puuttunut ja juonenkäänteet oli yllättäviä. Ootan seuraavaa osaa niin innolla!2. Aavikon tyttäret, Nura Farah


"Khadijan elämä on tiukoin langoin sidottu somaliperinteisiin, mutta rohkeudellaan hän pystyy vaikuttamaan omaan onneensa.

Miehensä ja poikansa menettänyt hooyo Fatima pitää kovaa kuria tyttärelleen Khadijalle, jolla on haaveilijan sielu. Khadija ihailee runonlaulajia, mutta tyttönä hänellä ei ole lupaa runoilla. Äitinsä kieltoja uhmaten hän kuitenkin osallistuu runon laulukilpailuun, ja hänen taitonsa puhkeavat kukkaan.

Kun Khadija joutuu kamelivarkaiden kynsiin ja päätyy toiseen leiriin ja naimisiin, menee kauan ennen kuin hän hyväksyy vaimon tehtävät ja uskaltaa ottaa vastaan rakkauden. Etenkin kun miehen ensimmäinen vaimo tekee kaikkensa vaikeuttaakseen Khadijan elämää."

Mun kommentti:  Tässä kirjassa parasta oli se, miten sen kautta pääsi tutustumaan aivan erilaiseen kulttuuriin, ku missä on ite elänyt koko elämänsä ajan. Herätti ainakin mussa paljon ajatuksia ja kiitollisuuttakin oman elämän hyvyydestä sekä avarsi maailmankuvaa. 3. Parillisia ja parittomia, Jojo Moyes"Yksinhuoltajaäiti Jess Thomas asuu paremmat päivät nähneessä talossa matemaattisesti lahjakkaan tyttärensä Tanzien sekä teini-ikäisen poikapuolensa kanssa. Jessillä on kaksi työpaikkaa ja ikuisena optimistina unelma paremmasta elämästä. 

Menestyvän it-firman omistaja Ed tekee elämänsä virheen ja huomaa joutuneensa pulaan. Sattumalta Ed tapaa Jessin ja löytää itsensä pian ajamasta hullunkurista seuruetta koululaisten matematiikkakilpailuun Skotlantiin. Edistä ei missään nimessä ole kenenkään prinssiksi, eikä Jess edes halua tulla pelastetuksi. Ovatko he kuitenkin yhdessä enemmän kuin osiensa summa?"


Mun kommentti: Tää oli ihana. <3 Rakastan Jojo Moyesin kirjoja ihan älyttömästi ja tääkään ei tehnyt kyllä poikkeusta! Ihan kirjan ekoilla sivuilla tää ei vielä tehnyt muhun sen suurempaa vaikutusta, mutta mitä pidemmälle sivuja kääntelin, sitä koukuttavammaksi tää muuttu. Suosittelen!4. Ennen kuin kuolen, Jenny Downham


"16-vuotias Tessa sairastaa parantumatonta leukemiaa. Mutta hän ei aio jäädä sänkyyn odottelemaan kuolemaa vaan tekee listan asioista, jotka haluaa vielä kokea. Hän tahtoo esimerkiksi rikkoa lakia, tulla kuuluisaksi ja saattaa eronneet vanhempansa takaisin yhteen.

Kun kuvioihin ilmestyy naapurinpoika Adam, Tessa pääsee kokemaan asioita, joista ei olisi koskaan osannut haaveillakaan. Vaikka sairaus syö päivä päivältä Tessan voimia, viime kuukausinaan hän tuntee olevansa vahvemmin elossa kuin koskaan ennen."


Mun kommentti: Surullinen, mutta samaan aikaan ei kuitenkaan millään tavalla synkkyyteen vaipuva, vaan ilonpilkahuksiakin mahtu hyvin mukaan ja tuntu hyvältä, kun kirjan päähenkilö päätti elää täysillä loppuun saakka, vaikka kohtalonsa jo ennalta tiesikin. Tosi koskettava ja kaunis. Pisti miettimään. <35. Joulutaikaa Manhattanilla, Sarah Morgan"Kuuluisa rikoskirjailija Lucas Blade vihasi joulua. Jokaista virnuilevaa joulupukkia ja jokaista epävireistä nuottia, joka kaupoissa pauhasi, ja joka ikistä hyytävää lumihiutaletta. Aivan erityisesti hän vihasi lumihiutaleita. Ne satoivat maahan petollisen viattomina ja kuorruttivat puut ja autot. Ja ne olivat aiheuttaneet hänen vaimonsa kuoleman.

Eva Jordan, Urban Genie tapahtuma- ja asioimispalveluyrityksen työntekijä ja osakas, oli aina rakastanut joulua. Jokaista hymyilevää joulupukkia ja jokaista hilpeää nuottia, joka kaupoissa helähti, ja joka ikistä kimaltavaa lumihiutaletta. Aivan erityisesti hän rakasti lumihiutaleita. Niistä tuli aina mieleen iloisia rekiretkiä ja lumiukkoja. Evan mielestä lumessa oli aina ollut taikaa.

Lucas Bladen isoäiti on kyllästynyt pojanpoikansa yksinäiseen ja surulliseen elämään. Hän palkkaa Evan järjestämään Lucasille hieman joulumieltä. Miten käy, kun nämä kaksi täysin erilaista ihmistä joutuvat viettämään muutaman viikon yhdessä?"


Mun kommentti: Vähän kevyempää luettavaa, joskin tässäkin ollaan välillä myös vakavempien asioiden ja kysymysten äärellä. Tykkäsin siitä, kun tässä kerrottiin kummankin näiden erilaisen ihmisen näkökulmasta, jolloin oli itse helpompi ymmärtää molempia eikä esimerkiksi vain toista. Ikuisena romantikkona ja haaveilijana, tää oli kyllä mulle just oikeenlaista luettavaa. :'D Ihana kirja!


6. Yksi täydellinen päivä, Jennifer Niven


"17-vuotias Theodore Finch on älykäs, spontaani outolintu, jota kuolema kiehtoo. Finch tuntee kuolemafaktat, kuuluisien ihmisten itsemurhaviestit ja synkimmät Virginia Woolf -sitaatit. Hiljaa itsekseen hän silti yrittää keksiä joka päivä hyvän syyn olla kuolematta. Violet on kirjoittamista harrastava, suosittu tyttö, joka on alkanut vetäytyä kuoreensa isosiskonsa tapaturmaisen kuoleman jälkeen. Hän laskee päiviä siihen, että pääsee pois kotikaupungistaan lukion loputtua. Finch ja Violet tapaavat sattumalta koulun kellotornissa, jossa Finch on jälleen kerran miettimässä, hyppäisikö vai ei. Violet on samalla asialla, ja nuorten välille syntyy erityinen side. Finch ottaa tehtäväkseen saada Violetin unohtamaan murheensa ja järjestää hänet parikseen maantiedon projektiin, joka muuttaa molempien elämän."


Mun kommentti: Tässäkin ollaan vähän vakavempien asioiden äärellä, mutta missään nimessä tää(kään) kirja ei ollut mitenkään synkkä tai pelottava. Tää oli kaunis, ajatuksiaherättävä ja ennen kaikkea tosi koskettava kirja. <3 Ihan niin, että itkultakaan ei voinut välttyä. Isot suosittelut!


Jokainen näistä kuudesta esitellystä kirjasta oli ainakin mun mielestä tosi hyviä eli otsikon mukaisesti täysin lukemisen arvoisia. Ja semmosia, että lukisin uudelleenkin. Vahva suositus siis näille! 


Ootko sää lukenut ikinä mitään näistä kuudesta kirjasta ja jos oot, mitä tykkäsit? Ja mulla ois vielä semmonen pyyntö, että jos vaan millään viitit, heitäppä mulle just sun viimeaikaisia lukemisen arvoisia kirjoja tai ihan vaan lemppareita, koska aina on kiva päästä lukeen hyviä ja itelle uusia kirjoja!

10 kommenttia:

 1. Kolmea näistä en oo lukenu ja tuo Jojo Moyesin kirja herätti mielenkiinnon! Taisin tirauttaa pari kyyneltä kun luin tuon Ennen kuin kuolen, se oli kyllä ihana♥ Oon samaa mieltä Punaisesta kuningattaresta, sitä ei todellakaan voinut laskea käsistään kerran aloitettuaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tota Moyesin kirjaa, ne ei tunnu ikinä pettävän! :-D Ja sama täällä tuon Ennen kuin kuolen-kirjan kans. <3 Mutta niimpä, tuo "Punainen kuningatar" oli vaan niin koukuttava etten kestä, onneks siihen tulee vielä jatko-osiakin! :'D

   Poista
 2. Mitään en ollu nuista lukenut, mut joskus vois kyllä jonku lukea, varsinki nuo 4. ja 6. vaikutti hyviltä!:) Mulla on jääny mieleen Lapsi 312 -kirja. En kyllä muista enää kunnolla mitä siinä tapahtu, mut muistelen vaan et se oli tosi hyvä! Ja sit Alex ja pelon aika, ja muutki sen sarjan kirjat oli musta mielenkiintosia, ku ne käsitteli turvapaikanhakijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä!! :) Ja kiitos vinkeistä, pitääpä tutustua tuohon sun ekana mainitsemaan kirjaan. Alex ja pelon aika-kirjan ja muutki siitä sarjasta oon lukenu ja tykkäsin kyllä! :)

   Poista
 3. Tuli semmonen olo että pakko päästä heti kirjastoon lainaamaan nuita:DD en oo lukenu nuista mitään mutta kuulosti kyllä niin hyviltä kirjoilta että en Malta oottaa et pääsen lukemaan nuita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hei vähä huippu. :D Meeppä ihmeessä lainaamaan, nuo oli kyllä tosi hyviä kirjoja! :)

   Poista
 4. Ihana aina huomata, ku muistaa taas blogimaailman, että sulta on tullu monta postausta!

  En oo lukenu mitään noista kirjoista, mutta voi vitsi ku tekee mieli lainata pitkästä aikaa kirjastosta joku ihan uus kirja! Vois ottaa tavotteeksi joululomalle, kunhan saa tentit ja muut alta pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana että tykkäät lukia mun postauksia! 😍 Kerroppa mulle luettuas sitte mielipide jos päädyt johonki noista kuudesta kirjasta! :-D

   Poista

Kiitos kommentista!❤