torstai 27. lokakuuta 2016

Vastauksia osa 1


Heeips! Vihdoin ois vuorossa tää eka osa vastauksia teiän lähettämiin kysymyksiin. Loput vastauksista tulee sitte toisessa postauksessa, toivottavasti nekin melko pian. :'D Tällä kertaa yritin jaotella nuo kysymykset&vastaukset sillä tavalla aihepiireittäin (esim. opiskeluun liittyvät jutut yhteen osioon, matkusteluun liittyvät jutut toiseen jne.), jotta lukeminen ois vähä loogisempaa ja helpompaa. 

ps.  Ja jos joku sattuu ihmettelemään noita postauksen kuvia, niin nuohan on tosiaan jo monta viikkoa sitte otetut (ja siten tosi syksyset) ja kun syystä tai toisesta tän postauksen julkaseminen venähti tänne asti, ei tuo kuvamateriaali oo enään mitenkään hirmusen ajankohtasta, pahoittelut siitä! Mutta menköön nyt tän yhen kerran, tärkeintä kai on, että saan vihdoin tämän postauksen julkaistua! :-D


Opiskelu


Mitä kirjoitat/kirjoitit yo-kirjotuksissa? 

V: Oon kirjottanu viime keväänä maantiedon ja nyt syksyllä pitkän englannin ja psykologian. Ens keväänä kirjotan loput kolme ainetta, lyhyen matikan, äidinkielen ja terveystiedon.


Mihin kouluun oot suunnitellut mennä lukion jälkeen? 

V: Oon haaveillu opettajan ammatista oikeestaan melkeen koko mun elämän, niin ainaki näillä näkymin oisin hakemassa OKL:ään, tosin en tiiä vielä minne kaupunkiin ja oisko se ammatti sitte luokan- vai aineenopettaja. Toisaalta myös psykologin ammatti kiinostaa, niin saa nyt nähä mihin vaihtoehtoon lopulta päädyn hakemaan. :)


3 kivaa ja ärsyttävää asiaa opiskelemisesta?

V: Ärsyttävät asiat on aikaset aamuherätykset, vapaa-ajan puute ja se stressi mitä opiskelu monesti tuo tullessaan. Kivoja juttuja opiskelussa taas on ku näkee joka päivä ystäviä koulussa ja on muutenki vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, oppii koko ajan jotain uutta ja no, opiskelu vaan tuo niin paljo sisältöä ja säännöllisyyttä elämään.


Mihin kaupunkiin haluaisit opiskelemaan ja miksi?

V: Ehkä Jyväskylään tai Ouluun. Kummassaki noissa kaupungeissa asuu mun tuttuja, Jyväskylässä sisko ja kaveri, Oulussa veli perheineen ja Ouluun on todennäkösesti myös mun ystäviä muuttamassa opiskelupaikan perässä. Ja esimerkiks Jyväskylä kiehtoo mua kyllä muutenki, vaikkei siellä tuttuja asuiskaan, koska se vaan on niin kaunis ja kiva paikka. Mutta oon kyllä ihan avoin oikeestaan kaikille muillekin kaupungeille, ettei mun vaihtoehot siis rajotu vaan noihin kahteen paikkaan. Kun vaan keksis minne sitä haluais oikeesti eniten muuttaa tai edes hakea opiskelemaan.. Kaikissa kaupungeissa ku on varmasti ne omat hyvät ja huonot puolensa!
Minä

Ootko enemmän eksrovertti vai introvertti?

V: Oon kyllä enemmän introvertti. "Introvertti on henkilö, joka on sisäänpäin kääntyneempi ja miettii tekojaan enemmän kuin ekstrovertti. -- Introvertit tarvitsevat omaa rauhaa ”ladatakseen akkujaan”. Tyypillinen introvertti on hiljainen, itseään tutkiskeleva. Tutkimuksissa on havaittu introverttien olevan herkempiä kivulle, väsyvän helpommin ja tuntevan jännityksen madaltavan suoritustasoa, pärjäävän paremmin koulussa, suosivan vakaampia ammatteja ja olevan vähemmän alttiita vaikutteille." <-- Tuossa pieni tietoisku introverteistä. Viihyn kyllä hyvin muiden ihmisten kanssa ja oon melko sosiaalinen, mutta tarviin kuitenki sitä omaaki aikaa ja no, tuo ylläoleva tekstinpätkä kuvaa mua kyllä monelta osin tosi osuvastikki. :-)


Parhaat luonteenpiirteesi?

V: Empaattisuus, positiivisuus ja periksiantamattomuus. Tuun toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja annan jokaiselle mahollisuuen. Herkkyys on myös yks luonteenpiirre, josta oon vasta viime vuosina oppinu pitämään oikeesti. Herkkyyden ansiosta koen tunteet voimakkaasti ja oon tosi tunteella elävä tyyppi, osaan asettua toisten asemaan ja olla myötätuntonen, osaan nauttia niistä elämän pienistäki asioista ja tulkita muita ihmisiä (esim. niinku heiän käytöstään ja tunteitaan) hyvin, osaan kuunnella omaa kehoani ja toimia sen mukaan.. Herkkyys vaikuttaa niin moneen asiaan ja on oikeesti paljon positiivisempi asia, mitä oon aiemmin osannu ajatellakaan.Kadutko mitään?

V: On kyllä asioita, joita tekisin nyt toisin, jos mulla ois mahollisuus palata menneeseen. Eli toisin sanoen, jotku asiat kyllä kaduttaa. Mutta yritän olla takertumatta niihin asioihin, koska se tosiasia on vaan pakko hyväksyä, että mennyt on mennyttä eikä sitä voi enään muuttaa. Haluan siis keskittyä enemmän tulevaan ja pyrkiä oppimaan virheistä ja tekeen asiat jatkossa niin, ettei alkais kaduttamaan.


Onko sinulla joku asia jota odotat tällä hetkellä innolla?

V: Ootan innolla sitä, että täytän muutaman viikon päästä 18 vuotta. Ootan kans sitä, että saisin ajokortin ja että keväänki kirjotukset ois jo ohi. Ja tosiaan, jouluakin mää ootan aivan hirveesti! Joulu  t-u-le   j-o. <3Onko sulla paljon ystäviä/kavereita?

V: Koska tuun hyvin toimeen ihmisten kanssa ja tutustun helposti uusiin ihmisiin, koen, että mulla on paljon kavereita. Ja osa niistä kavereista on sitte ajan kanssa muuttunu ystäviksi ja osa ehkä tulevaisuudessa tulee muuttuumaan. Koen siis, että ystävyys syntyy yleensä kaveripohjalta ja on vielä astetta syvempää ku kaveruus. Mutta siis vielä tohon ite kysymykseen, niin mulla on paljon kavereita, mutta ystävien määrä on paljon vähäisempi, koska ystävyys kuitenki vaatii vielä kaveruuttaki enemmän molemminpuolista vuorovaikutusta, luottamusta ja yleensä aikaaki. Kuitenki jokainen kaveri ja ystävä on ihan hirveen tärkee mulle ja tässä tapauksessa pätee kyllä se sanonta, että laatu korvaa määränMistä haaveilet?

V: Haaveilen siitä, että kirjottaisin joskus kirjan. Haaveilen muutosta jonnekki uuteen kaupunkiin ja myös siitä, että minusta tulis joskus opettaja tai psykologi.. tai vaan joku tyyppi, joka saa työkseen auttaa muita. Haaveilen perheen perustamisesta ja omasta koirasta. Haaveilen uuesta kamerasta ja ulkomaanmatkasta. 
LempparitMikä on sun lemppari urheilulaji? 

V: Säbä tai futsal. Säbää tulee pelattua paljon enemmän, mutta ainaku esimerkiks liikassa sattuu olemaan futsalia niin oon kyllä enemmänku innoissani. :-D Joukkuelajit muutenkin on mun lemppareita, mutta lisäks musta on kiva vaikkapa lenkkeillä ja kesäsin yleisurheilla.


Mikä on lempikarkkisi?

V: Mun lempikarkkeja on kyllä ehottomasti irtokarkit. Erityisesti kärkkäisen ja prisman irttarit on niiiin hyviä! 


Lempivaate? Entä lemppari asukokonaisuus?

V: Hmmh.. mun lempivaatteeks tais kyllä heti nousta tommonen musta pitkä neule, jonka ostin eilen x-clobelta. Toinen lemppari on farkkuhame, jonka ostin vähäaikaa sitte Jim&Jillistä. Lemppari asukokonaisuus on tuo tummansininen farkkuhame yhistettynä semmoseen mustaan poolokauluksiseen paitaan. Mikä on sun lemppari somekanava?

V: Instagram ja Snapchat on mun suosikkeja, samoinku tietysti blogit kans on ihan lemppareita.


Lempivaatekaupat?

V: Hmmh.. mää en oikeesti ees osaa sanoa! Mulla vaihtelee niin paljo se, että mistä kaupasta löyän kivoja vaatteita milläki shoppailureissulla. Vähän harmittaa, ku tässä Sievin lähialueilla ei oo lähellekkään kaikkia vaatekauppoja mitä Suomesta löytyy, niin ehkä se ihan lempparivaatekauppa löytyy sitte joskus myöhemmin, jostain isommasta kaupungista, missä on vaatekauppavalikoimaaki enemmän. 


Mikä on lempipaikkasi kotonasi?

V: Mun lempipaikka kotona on varmaan ihan vaan oma huone ja tää ihanan pehmeä sänky, jolla on niin kiva makoilla aina, hah. :-D Tässä tulee kyllä vietettyä ihan kivasti aikaa, yleensä kirjan lukemisen merkeissä..Lempi laulu/virsi?

V: Mun lempparilaulu on ehkä joku Cuulaksen lauluista. Esimerkiks Tuhat toivetta, Sinun kanssasi onnellinen ja Kaukana on ihan superihania lauluja.Lempiblogit?

V: Ihan ekaks täytyy sanoa, että harmittaa miten vähän oon viime aikoina ehtiny lukemaan mitään blogeja (saatika sitte itekkään tiheästi postailemaan).. Mulla ei oo mitään yhtä ja ainoota lempiblogia mutta tässä muutama blogi, joita tykkään lukea. Käykäähän itekki kurkkaamassa jos löytäisitte uutta luettavaa: 

http://elamanteilla.blogspot.fi/

http://mingomaloni.blogspot.fi/

https://linkinelamaa.blogspot.fi/

https://elsanneli.blogspot.fi/

http://revontulipalo.blogspot.fi/

http://pintapuolta.blogspot.fi/

http://nightfaall.blogspot.fi/

http://maijjuanniina.blogspot.fi/

http://emmanblog1.blogspot.fi/

https://ruusujenenkeli.blogspot.fi/
Matkustelu&koti


Minne haluaisit matkustaa?

V: Islantiin, Italiaan, Uuteen-Seelantiin, Thaimaahan, Saksaan tai Itävaltaan. Toisaalta, myös Suomen sisällä ois kiva reissata vaikkapa Helsinkiin, Tampereelle, Jyväskylään tai Ouluun sisarusten luo tai jonnekin oikeen Pohjois-Suomeen. Vaihtoehtoja minne matkustaisin jos reissuun nyt lähtisin, on siis paljon, varmasti vielä totaki enemmän, koska uskon, että melkeen millä paikalla tahansa ois mulle jotain annettavaa ja jokaisesta jäis paljon uusia ja upeita kokemuksia ja muistoja käteen.


Ootko käyny ikinä ulkomailla? Jos niin missä?

V: En oo käyny muutaku pienenä Norjassa ja nyt isompana pari kertaa Ruotsin puolella. :-D ois kyllä kiva päästä joskus käymään ihan kunnolla ulkomailla!Unelmakoti?

V: Mun unelmakoti ois omakotitalo, joltain melko rauhalliselta alueelta. Ulkonäöstä ja sisustuksesta en niinkään oo vielä haaveillu enkä siis osaa sanoa esimerkiks minkä värinen mun unelmakoti ois, mutta sen tiiän, että siellä täytys olla oikeesti semmonen kotoinen olo. Että se tuntuis oikeesti kodilta.


Mihin kaupunkiin haluaisit muuttaa tulevaisuudessa?

V: Mulla ei oo oikeestaan mitään tiettyä kaupunkia mihin haluaisin muuttaa, mutta sen tiiän, että jonnekin suurempaan paikkaan ku Sieviin. :-D Ei Sievissä oo mitään varsinaista vikaa ja oon kyllä viihtyny täälä oikeenki hyvin aina, mutta vaihtelu virkistää ja innolla jo ootan, että pääsisin tulevaisuudessa kattoon vähä isompien kaupunkien menoa. Jyväskylä, Oulu, Tampere, Kuopio, Helsinki, Rovaniemi.. saa nähä minne sitä sitte päätyykään!


Missä maassa asuisit mieluiten jos et asuisi Suomessa?

V: Ehkä Norjassa tai Ruotsissa, koska ne vaan tuntuu semmosilta turvallisilta ja kivoilta vaihtoehoilta, heh. Ja koska ne muistuttaa monella tapaa Suomea. :-D eli niinku vastauksesta voi päätellä niin oon oikeen tyytyväinen Suomeen, enkä kaipaa täältä ollenkaan pois..


Ruoka


Osaatko laittaa ruokaa? Mikä on sun bravuuriruokasi?

V: Kyllä mää osaan laittaa ruokaa, mutta en usko, että minusta miksikään huippukokiksi kuitenkaan ois. Oon kuitenki aika pienestä asti kokkaillu kotona ruokaa, että ainaki kaikki ihan perus kotiruuat kyllä hoituu, mutta sellaset ruuat, joiden valmistuksessa tarvitaan oikeen paljon tarkkuutta ja taitoa, ne ei välttämättä ois mun juttu. :-D Eli tiivistettynä siis, kyllä mun ruuanlaittotaidoilla elää pystyy oikeinki hyvin, mutta ei mulla mitään jäätäviä lahjoja ruuan laittoon kuitenkaan taida olla, hah. Bravuuriruokaa en kyllä oikeen osaa sanoa (makaronia ainaki keittelen usein ja sen hallihen mainiosti, kelpaisko se vastaukseks?xD), mutta ainaki leipomisessa mun bravuuri on mutakakku ja jäälauttaleivos!


Noudatatko jotain erityistä ruokavaliota?

V: En noudata mitään erityistä ruokavaliota. :-) Syön vaan aina sitä ruokaa mitä kotona sattuu oleen tarjolla, hah. 
Muut


Postaus jostakin sinun päivästäsi?

V: En tiiä tarkotettiinko tällä, että oisin tehny erikseen semmosen my day- postauksen, mutta vastaan tähän nyt vaan tälleen tiivistetysti, että mitä oon tänään tehny (vaikka toki ihan mahollista on, että joskus tekisin ihan kunnon my day- postauksenki, jos se jotain kiinostaa): mulla on siis nyt syysloma meneillään, joten periaatteessa saisin nukkua pitkään, mutta tänään jouduin kuitenki heräämään jo kaheksan aikoihin koska mulla oli ajotunti, ensimmäinen sellanen. Ajotunnin jälkeen aloin vastailemaan näihin teiän lähettämiin kysymyksiin ja sitte jonku ajan päästä lähin käymään töissä. Töiden jälkeen kokkailtiin vähä siskon kanssa meille ruokaa ja tulin jatkamaan kysymyksiin vastailua. Ku olin taas aikani vastaillu kysymyksiin alko mulla puolentoista tunnin säbävuoro, jonka jälkeen lähin oikeestaan heti mun ystävän kanssa vähä lenkkeilemään ja käytiin samalla kattomassa mulle uusia kirjoja kirjastosta. Ja tässä mää nyt taas oon, vastailemassa teiän kysymyksiin. :-D Kohta ois tarkotus lukea vielä hetki yhtä huippuhyvää kirjaa  ja sen jälkeen täytyyki jo mennä unten maille. Että tämmönen päivä tää mun torstai oli, aikalailla ohjelmaa täynnä, mutta onneksi pääasiassa mukavaa semmosta. :) 


Jos saisit toteuttaa kolme toivomusta mitä ne olisi?


V: Jos nää toivomukset sais olla ihan mitä vaan, niin tottakai toivoisin koko maailmaan rauhaa, sitä, että mulla ja mun läheisillä ois kaikki hyvin ja saatas olla onnellisia ja että ketään ei syrjittäs tai kiusattas, mistään syystä. Jos taas nää toivomukset ois vähä arkipäiväsempiä, niin toivoisin että kevään kirjotukset ois jo ohi, saisin sen opiskelupaikan lukion jälkeen minkä haluaisinki ja että löytäsin mulle semmosen tyypin rinnalleni, jonka kanssa perustaa perhe ja elää onnellisesti koko loppuelämä, noin lyhykäisyydessään sanottuna :-D


Mitä tekisit 100 000 eurolla?

V: Kävisin vähä uusimassa mun vaatekaappia ja ostaisin paljon karkkia. :-D Okei okei, jos kuitenki aatellaan silleen vähä järkevämmin niin laittaisin varmaan suurimman osan säästöön tulevaisuutta, esim. oman kodin hankkimista ja ittensä elättämistä, varten. Haluaisin myös lahjottaa osan rahasta hyväntekeväisyyteen.
Mikä kamera sulla on?

V: Mulla itellä on kamerana Canon EOS 1100D, mutta en oo sillä kuvaillu pitkään aikaan, koska mulla ei oo siihen mitään muita objektiiveja ku se mikä tuli sillon ostaessa mukana, eikä se enään miellyttäny mua niinku alussa. Oon siis kuvaillu meiän perheen kameralla, joka on Nikon D3100, jo monta vuotta ja nää blogin kuvatki on sillä otettu. 


Mikä oli sellainen tapahtuma viime kesältä, joka jäi parhaiten mieleen?

V: Hmmh.. Reissasin viime kesänä melko paljo, joten kaikki ne ihanat reissut on painunu mun mieleen jokainen omalla tavallaan, mutta näin pari mainitakseni niin ainaki mun ystävien kanssa toteuttama road trip-reissu on yks päällimmäisistä tapahtumista, joka on todellaki hyvin mielessä. Niin huikee reissu ja ihanat matkaseuralaiset. <3 Tätä reissua on tullu kyllä muisteltua niin yksin ku yhessäki monta monta kertaa. Toinen reissu, mikä on hyvin mielessä, on mun ja mun yhen ystävän matka Helsinkiin, se oli ihan huikee reissu kans. Tykkäätkö eläimistä? Onko sulla tai teillä mitään eläimiä?

V: Tykkään eläimistä!! Ehkä eniten koirista, mutta myös muut eläimet on lähellä mun sydäntä. Meillä on ollu oikeestaan koko mun elämäni ajan koira/koiria, mutta tää meiän koiravanhus jouduttiin lopettamaan toissapäivänä, joten tällä hetkellä ei oo mitään eläimiä. :( Ikävä on niin suuri. <3
Tässäpä oliki sitte tää ensimmäinen osa, toivottavasti piditte! Vastauksia on siis tulossa toisenki postauksen verran, mutta sen julkasen vasta vähän myöhemmin. :-) Kivaa alkavaa viikonloppua kaikille!  


10 kommenttia:

 1. Kuopio kuulostaa hyvälle vaihtoehdolle, voin suositella näin 18v kokemuksella! :D ❤️
  Jotenkin ihania vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :-D Kuopio ei kyllä kuulosta oikeesti yhtään hassummalta vaihtoeholta. :) Kiitos Noora!❤

   Poista
 2. Tosi kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja kiva kuulla, että blogiani on kiva lukea!:)

  VastaaPoista
 4. ihania vastauksia! ja kiitos mun blogin mainitsemisesta! haleja ♥

  VastaaPoista
 5. Näitä vastauksia oli kiva lukea! Sattu hauskasti et olin soitellu pianolla noita Cuulaksen kappaleita (mm Kaukana ja Tuhat toivetta) just ennen ku tulin koneelle ja päädyin lukee tätä postausta :D Ja jäälauttaleivos on ihan sikahyvää -pitäis testata sen tekemistä joku päivä! Millä ohjeella yleensä teet sen?

  Ja kiitos ku mainitsit mun blogin tuolla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! :) haha vähän hauska sattuma tosiaan! Cuulaksen kappaleet on kyllä ihania. :) Ja jäälauttaleivos on vaan niin superhyvää, mutta ainaki mulla viime leipomis- tai edes maistamiskerrasta on kyllä jo iihan liian kauan, joten voisin itekki tässä joku päivä sitä tekasta. :-D

   Kävin kurkkaamassa meiän leivontakirjasta tämän ohjene, millä yleensä ollaan jäälauttaleivosta tehty, mutta ihan näin varotuksen sanana, niin ku viime leipomiskerrasta on menny niin kauan, niin en yhtään muista, oliko jotain erityistä mitä pitäs ottaa huomioon vai tuleeko ihan tällä ohjeella hyvää. Noh mutta, tässäpä nyt kuitenki tää ohje: aineksina on siis pohjaan 200g voita, 1dl sokeria, 1dl fariinisokeria, 3 kanamunan keltuaista, 4dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1/2 tl soodaa, 2tl vanilliinisokeria. Pojan päälle tulee 200g suklaata ja siihen marenkiin tän ohjeen mukaan laitetaan 3 munan valkuaista ja 2dl sokeria, mutta muistaakseni tuosta määrästä tulee melko niukasti, että ollaan monesti suurennettu tuota marengin määrää. :) Ensin siis vaahotetaan hyvin voi, sokeri ja fariinisokeri keskenään. Sitte lisätään yksitellen kanamunan keltuaiset ja vatkataan nekin sekasi. Loput aineet eli nä kuivat aineet sekotetaan keskenään ja lisätään sitte vatkaten vaahtoon. Nyt taikina onki jo valmis ja se levitetään pellille, jonka jälkeen se suklaa murskataan taikinan päälle. Sitte valmistetaan marenki ja levitetään se pellille. Lämpötila saa olla uunissa sen 175 astetta ja noin puolen tunnin ajan paistetaan. Siinäpä tää ohje pääpiirteittäin, toivottavasti tuli tarpeeksi selkeästi! Saa kysyä, jos joku jäi epäselväksi. :-D

   Poista

Kiitos kommentista!❤