sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Lukukokemus #2 : Valinta-sarja
"Palatsi täynnä kilpailijoita, mutta vain yksi voi voittaa hänen sydämensä... Kolmekymmentäviisi kaunista tyttöä. Kolmekymmentäviisi kaunista kilpasiskoa...

America Singerillä on edessään ainutkertainen mahdollisuus – 17-vuotiaan nuoren naisen tulisi olla siitä iloinen. Mahdollisuus paeta syntymästä asti suunniteltua tulevaisuutta. Tulla tempaistuksi kimaltelevien iltapukujen ja korvaamattoman arvokkaiden jalokivien maailmaan. Elämään palatsissa ja kisaamaan komean prinssi Maxonin sydämestä. Hänet on otettu kilpailijaksi Valintaan, tositelevisioon perustuvaan onnenpeliin, jossa muutama valittu kilpailee upean prinssi Maxonin rakkaudesta.

America Singerille Valinta on kuitenkin painajainen. Hän joutuu kääntämään selkänsä salaiselle rakastetulleen Aspenille, joka kuuluu häntä alempaan yhteiskuntaluokkaan. American on jätettävä kotinsa kisatakseen kruunusta, jota hän ei tahdo. Elämään palatsissa, jota väkivaltaisten kapinallisten hyökkäykset uhkaavat jatkuvasti. Kilpailuhenki palatsin seinien sisällä on armotonta, eivätkä kaikki tytöt ole valmiita pelaamaan peliä sääntöjen mukaan.

Mutta kukaan ei tiedä, että Americalla on salaisuus, joka saattaa muuttaa koko kilpailun... ja samalla koko hänen elämänsä."


Pitkästä aikaa uutta mun lukukokemus-postausta! Nuo ylläolevat kirjan kuva ja kuvaus kertoo tän kolmiosasen kirjasarjan ensimmäisestä osasta. Oon ite lukenu nyt nuo kaks ekaa osaa: Valinta ja Eliitti ja tää kolmas osa, nimeltään Ainoa, julkastaan suomenkielisenä vasta enskeväänä. En tosiaan tiiä, miten mää maltan oottaa sinne asti.. :-D

Ku ekan kerran törmäsin kirjastossa tuohon Valinta- kirjaan, se herätti heti mun huomion viehättävällä ja vähä normaalistapoikkeavallaki ulkoasullaan: semmonen söpö, pieni pokkari, jossa oli kaunis kansikuva ja mielenkiintonen teksti takakannessa. Ja niin se sitte pääty mun matkaan, onneksi. Voin nimittäin kertoa, että mää niin jäin koukkuun tähän sarjaan, ihan ekan kirjan alusta saakka. Niitä sivuja oli vaan pakko ahmia lisää ja lisää ja en pystyny keskeyttään sitä lukemista, en vaikka kello oli usein iltasin jo hujahtanu reilusti seuraavan päivän puolelle, heh.


Tästä sarjasta tulee ehkä jollaki tapaa mieleen nälkäpeli, mikä on ainaki mun mielestä tosi positiivinen juttu, koska nälkäpeli-sarja on ihan huikee kirjasarja kans. Nuo kaks ekaa osaa oli aivan huippuhyviä: niin jännittäviä, hauskoja, hassuja, romanttisia, vauhdikkaita, mukaansatempaavia. Odotukset on todellaki korkeella sitä viimestä osaa kohtaan, ja voi kun vaan kokoajan toivon, että se vois jo olla täälä mun kätösissä..Joko te ootte tutustunu tähän kyseiseen sarjaan? Jos ette, niin suosittelen ehottomasti tutustumaan! Aivan mahtava lukukokemus. Jos taas ootte, niin jakakaa ihmeessä teiän lukukokemuksia tästä sarjasta! :) Muutenkin toivoisin, että heittelisitte taas mulle jotain kirjavinkkejä, koska ois kiva päästä tutustumaan teiän lempparikirjoihin - tai sarjoihin.     


6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihan sairaan hyvältä kirjasarjalta. Pitää kyllä ehottomasti käyä laimaamassa.

  Ootko lukenu Outolintu trilogian, Kerro minulle jotain hyvää, Veren jäljet, Ursula kirjoja, Viides aalto, Rick Yancey, Stephenie Meyer Vieras. Sieluni kyyneleet. Loputtomasti, Kiersten White. Viettelys, Maggie Stiefvater. Cassandra Clare, Taivaallisen tulen kaupunki. Siinä joitakin. Suurin osa nuista on jonkun kirjasarjan yks kirja, joten kannattaa aloittaa ekasta kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehottomasti lukemaan. :) Ja hei kiitos ihan tosi paljo nuista kirjavinkeistä!! Osan nuista mää oon lukenu, esim tuota Cassandra Claren Varjojen kaupungit- sarjaa (ja se on kyllä kans ihan superhyvä sarja!) mutta tossa oli monta uuttaki kirjasarjaa mulle. Pitääpä kans käyä ettimässä noita mahollisimman pian kirjastosta, kuulostaa tosi kivoilta kirjoilta, mitä vähä kattelin niistä äskön tietoa netistä. :)

   Poista
 2. Ihan huikea postaus! Luin viimeisen osan englannkksi toissapäivänä ja sitä kyllä kannattaa odottaa😍!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) voi että, en malta oottaa että itekki pääsen lukemaan sen vikan osan! :-D

   Poista
 3. Vaikuttaa hyvältä! Vois kyl kokeilla lukea joskus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo sarja on niin hyvä. Kannattaa kyllä ehottomasti! :)

   Poista

Kiitos kommentista!❤