torstai 21. tammikuuta 2016

Lukukokemus #1 Twilight



En oo koskaan aiemmin tehny mitään kirjaan liittyvää postausta tänne blogin puolelle, mutta koska luen niin paljo kirjoja ja koska tää(kin) kirjasarja on vaan yksinkertasesti niin huippu niin aattelin, että mikspä ei: voisin itseasiassa jatkossaki alkaa sillon tällön toteutteleen tän tyyppisiä postauksia ja vaihteleen teiän kans ajatuksia kaikenlaisista kirjoista. Miltä kuulostaa? - Laittakaa ihmeessä tuo ylläoleva pianokappale taustalle kuulumaan ja syventykää ihmeellisen Twilight-kirjasarjan maailmaan. :-)


"17-vuotias Isabella ”Bella” Swan muuttaa äitinsä luota Arizonan Phoenixista Washingtonin osavaltion sateiseen pikkukaupunkiin Forksiin. Forksissa Bella tutustuu Edward Cullen -nimiseen poikaan. Bella ja Edward ajautuvat toistuvasti yhteen oudoissa olosuhteissa, ja tyttö alkaa epäillä Edwardissa olevan jotakin yliluonnollista. Bellalle selviää, että Edward on vampyyri. Bella ja Edward rakastuvat, ja Bella tutustuu Edwardin vampyyriperheeseen. He huomaavat pian, ettei ihmisen ja vampyyrin välinen suhde ole helppo ja turvallinen."

Twilight-kirjasarja koostuu neljästä kirjasta: Houkutuksesta, Uusikuusta, Epäilyksestä ja Aamunkoista. (kuva Googlesta)

Mää törmäsin ekan kerran tähän kirjasarjaan joskus ala-asteikäsenä, ehkä vitos-kutosella. Ja koska mää olin jo sillon armoton kirjafani, mun oli pakko lainata kirjastosta heti kerralla nää kaikki osat, olinhan mää kuullu pienen ikäni aikana niin paljo hehkutusta&positiivista palautetta tästä kyseisestä sarjasta. Siitä kaikesta hehkutuksesta huolimatta en ois kyllä kuuna päivänä uskonu kuin paljo mää lopulta näihin kirjoihin tuun ihastuun! Yleensä en kovin paljo tykkää mistään fantasiakirjoista koska ne tahtoo mennä yli ymmärryksen, mutta jotenki Stephenie Meyer on saanu ne epäinhimillisetki asiat kerrottua niin, että ne kuulostaa melkeen luonnollisilta. Ne lukuisat vampyyrit, ihmissudet, yliluonnollisuudet..., ne kaikki on sulautunu jotenki niin hyvin siihen normaaliin ihmiselämään. Se yliluonnollisuus ei siis haittaa mua tässä tapauksessa ollenkaan, päinvastoin. Se vaan tekee noista kirjoista paljon paljon mielenkiintosempia ja jännittävempiä.

Oon lukenu nuo kaikki kirjat varmaan kymmeniä kertoja läpi, viimeks viime viikolla. Ja voi vitsit, miten mää taas yllätyin. Ne oli vielä paljon parempia mitä muistinkaan! Oikeesti se on niin hassua, miten noiden kirjojen mukana voi elää niin tunteella. Tunsin iloa, surua, pelkoa, jännitystä, onnea.. kaikkea mahollista riippuen kirjan vaiheista. Hah, ja ku vika osa jälleen tuli päätökseen niin voi sitä surun määrää.. tuli jotenki niin tyhjä olo! :-D oonkuinvastarakastununoihintaasvaihteeks. Voi kun joku vois kirjottaa mulle muutaman jatko-osan tuohon sarjaan!!

Musta tuntuu, etten mää voi ikinä kyllästyä noihin. Tuntuu, että joka lukukerran jälkeen ne vaan on muuttunu entistä paremmaksi ja ku kerta toisensa jälkeen taas sarjan uuestaan läpi alan lukee, en meinaa malttaa mitään muuta tehä sinä aikana ku ne kirjat on kesken.. heh. Toivottavasti en oo ihan ainoa, joka on näin hulluna Twilight-kirjoihin!! Voin niin suositella tätä kirjasarjaa oikeestaan ihan kaikille teille, iällä ei oo väliä (kunhan ei ihan pienoinen oo) eikä sillä sukupuolellakaan. Musta tää kirja sopii ihan yhtä hyvin pojille ko tytöilleki. :-) Joten, jos et oo koskaan lukenu näitä kirjoja niin nyt viimestään kannattaa oikeesti alottaa näiden lukeminen! Mää ainaki yllätyin tosi positiivisesti ja voin sanoa, että tää koko kirjasarja on ainaki mun silmissä ollu kaiken sen hehkutuksen arvonen. Tykkäääääään.


Ootko sää lukenu koskaan Twilight-kirjasarjaa? Ja jos oot, mitä pidit siitä? Nyt ois sitte teiän vuoro: saatte suositella mulle tuonne kommentteihin teiän lempparikirjoja/kirjasarjoja, koska mää mielellään lukisin niitä tai muutenki keskustelisin kirjoista, hah!


18 kommenttia:

  1. Oon lukenu vaan Aamunkoin joskus, mutta kahesti koska se oli niin hyvä :D Ja mun lemppareita on Torey Haydenin kirjat. Niistä suosikki ehkä Tiikerin lapsi, koska se oli eka kirja minkä luin Toreylta, ala-asteella. En kerkee lukeen paljo kirjoja, mutta Toreyn kirjoja luen aina uudelleen ja uudelleen :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, Aamunkoi on kyllä niiin hyvä! Ainut huono puoli on siinä musta se, ku Jacobin osuus on niin "pitkä" siinä :-D Koska musta ois kiva ku se ois kokonaan Bellan näkökulmasta! Mutta huippu kirja silti, ei voi muuta sanoa. :-)

      Mutta mää myös tykkään tositosi paljo noista Torey Haydenin kirjoista! Oon lukenu muutaman kerran tuon Tiikerin lapsi ja lisäks monta monta muutaki Toreyn kirjaa. Ihan mahtavia kirjoja siis neki!

      Poista
  2. Hei vitsi, tota pitää kyllä testata! Oon just miettiny ko kuulee vähä ristiriitasta mielipidettä noista, mutta joku päivä vois käydä lainaa ja kattoo tykästynkö. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehottomasti kokeilet ees ekaa kirjaa vähä lukia!! :) Mulla oli aluksi noita kohtaan melkoset ennakkoluulot, mutta ne karisi kyllä samantien pois ku lukemisen vauhtiin pääsin. Tuuppa kertomaan sitte jos ja kun alat lukemaan, että mitä tykkäät! :-D

      Poista
  3. Oon lukenu noi, ja tosiaanki sellasia kirjoja, mitkä vois lukee kyllä uudestaan. Kiva, ku teit tämmösen vähä erilaisemman postauksen. Saa tulla tämmösiä lisää, jos vaan haluat tehä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ne on todellaki semmosia, että ne voi lukee niin moneen kertaan kyllästymättä silti ikinä. :) Mukava kuulla, että tykkäsit, varmasti tuun joskus muullonki tämmösen tekemään. :)

      Poista
  4. Oon lukenu! Ja on aivan huippuja! ❤ ainut kirjasarja minkä oon lukenu😂 mihinkää muihin kirjoihin en oo jaksanu sen kummemmin tutustua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että sääki oot lukenu ne, todellakin on huippuja!❤ Määpä suosittelen joku toinen kerta jotain muita huippuhyviä kirjoja, niin ehkä sitte jaksat niihin tutustua?:-D

      Poista
  5. Tosi kiva tämmönen postausidea, jos vaikka löytäis itellekki uutta lukemista :)
    Ite en iiihan hirveesti lue (koska en muka jaksa), mutta just kyseisestä sarjasta oon lainannu ekan osan äänikirjana jos se vaikka helpottais tilannetta koska ei siitä kirjallisuudesta ikinä haittaa oo :D tän postauksen innoittamana pitääkin laittaa pian kuulumaan :) katotaan mitä tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee kiva ku tykkäsit! :) Toivottavasti jatkossaki jos ja kun tämmösiä postauksia teen, niin mahollisimman moni löytäis itelleen uutta lukemista. Ja hei lueppa ihmeessä nuo kirjat ja kerro sitten mitä tykkäsit! :-)

      Poista
  6. Hei kiva tämmöne postaus! Ite oon lukenu sen ensimmäisen ja oli kyllä hyvä. En oo vaan saanu aikaseks lainata niitä seuraavia. Ootko lukenut saari meren keskellä ja muut siihen kirjasarjaan kuuluvat kirjat? En nyt muista kirjailijan nimeä mutta jos oot lukenut nii mitä tykkäsit ja jos et oo lukenu nii voin kyllä suositella ihan lämmöllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljo, kiva kuulla, että pidit. :-) Ja hei lue ihmeessä ne loputki osat, ne on huippuja!! :'D

      Ei ainakaan hirveen tutulta kuulosta tuo kirjan nimi joten voipi olla, etten niitä oo lukenu! Kiitos siis vinkistä, ehottomasti pitää ettiä kirjastosta nuo kirjat ku sinne seuraavan kerran ennätän!

      Poista
  7. Siis noi oli aiva huippuja kirjoja ku sillon kasilla luin! Mä en nykyää enää nii hirveesti lue ku en oo pitkää aikaa löytäny sellasta kirjaa, joka koukuttas. Niin huippu jos teet jatkossaki tämmösiä nii ehkä löytäsin taas jonku hyvän kirjan/kirjasarjan. Nälkäpelit oli varmaan viimesin mihin oon ollu "koukussa", eli jos et oo lukenu nii ehottomasti kannattaa lukee!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojooo noi on kyllä oikeesti niiin huippuja..! Höh, harmi ettet oo löytäny vähään aikaan mitään koukuttavia kirjoja, mä tosin oon senki eestä..:'D Tuuppa pistään mulle viestiä jos haluat kirjavinkkejä, en oikeesti kestä kuin hyviä nuoki kirjat on mitä oon viimeaikoina lukenu!! :D

      Teen varmasti jatkossaki tämmösiä, toivottavasti mahd. moni löytäs itelle uutta lukemista! :-) Ja oon lukenu nälkäpelin kaikki osat muutamaan otteeseen, itseasiassa tänään kävin ne taas lainaamassa itelleni. Tääki on kyllä niin lukemisen arvonen sarja!!

      Poista
  8. Mä olin ihan koukussa Twilighteihin yläkoulussa, en voinu elää ilman niitä, luin monta kertaa läpi ja koulutunneilla oli vaikee keskittyä, kun oisin vaan halunnut lukemaan noita :D Sillon melkein kaikki mun luokan tytöt luki ne ja oli kyllä hurjan jännää, miten Twiligteissa oli sellasta taikaa, mikä sai ihmiset, jotka ei yleensä koskaan lukenut mitään, lukemaan monta kirjaa!

    Ootko lukenut Cassandra Claren Varjojen kaupungit -sarjan? Mä luin sen pari vuotta sitten ja olin siihen ihan hulluna! :D Myös Veronica Rothin Outolintu -trilogia on huikee, samoin jo mainittu Nälkäpeli-trilogia! Myös Markus Zusakin Kirjavaras ja Carlos Ruin Zafonin Tuulen varjo on ihan käsittämättömän ihania kirjoja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ihana kuulla, etten oo ainut, joka on ollut/ on niin koukussa Twilight-kirjoihin!! :-D Se on kyllä oikeesti jännä, miten niissä on sitä jotain, mikä vetoaa niin kovasti ihmisiin! Vaikka kuinka monta kertaa ne läpi lukis, niin koskaan ei kyllästy. :)

      En oo lukenu tuota Varjojen kaupungit-sarjaa ikinä, mutta kuulostaa kyllä oikeen hyvältä sarjalta, mitä kävin vähä tietoja siitä kurkkimassa. Pitääpä ehottomasti lainata, jos vaan kirjastosta nuo kyseiset kirjat löytyy. Kiitos älyttömästi vinkkauksista, tuossa oli monta kirjaa, mitä en o koskaan lukenu!! Niitä siis lukemaan seuraavaks. :-D

      Poista
  9. Tykkään, että päätit kirjoittaa kirjoista!
    Kuulisin mielelläni lisää kirjoista, joita olet lukenut.

    Itse olen nykyään enemmän kirjakeräilijä, kuin lukija. Aionaion kyllä lukea kaikki joskus, mutta luulen, ettei siihen enää yksi elämä riitä :-)
    Minulla siten oli tuo Twilight-kirjasarja hetken aikaa hyllyssäni...
    Kun ei ollut aikaa sitä lukea, niin annoin sen synttärilahjaksi eräälle kaverilleni.

    Yksi lempikirjasarjani on: Ursula Le Guin - Maameren tarinat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että tykkäät, eiköhän jatkossaki oo sillon tällön kirjavinkkejä tulossa! :) Oikeen mainion synttärinlahjan annoit kyllä kaverilles! Ja kiva kuulla muidenki lempikirjoja! Tiiä vaikka löytäisin itelleni paljonki uutta lukemista. :)

      Poista

Kiitos kommentista!❤