lauantai 21. marraskuuta 2015

Jyväskylässä

Moikka! Ompa mukava olla taas täälä postausta kirjottelemassa. Lupasin viimepostauksessa, että tuun myöhemmin höpöttelemään enemmän siitä meiän Jyväskylän reissusta, joten tässä sitä nyt ollaan, heh. Viikko vilahti jälleen kerran niin vauhikkaasti ohi, etten aiemmin koneen äärelle joutanut, mutta parempi myöhään ku ei millonkaan, vai mitä? 

Lähettiin siis pikkusiskon kanssa viime perjantaina meiän isosiskolle kylään Jyväskylään, ekaa kertaa ikinä, nimittäin N  muutti vasta nyt syksyllä sinne opiskelemaan. Ja voi, kylläpä tuota reissua oltiinki kauan suunniteltu ja ooteltu etukäteen. Eikä kyllä ollenkaan turhaan ooteltu, oli nimittäin senverran huippua! :-)




Mää ihan yllätyin siitä, kuin kivalta kaupungilta Jyväskylä vaikutti. Pyörällä pääsi kätevästi paikasta toiseen, kaikki palvelut oli siinä tosi lähellä, maisemat oli kauniita samoinku rakennukset ja siellä oli paljo semmosia kivoja kahviloita ja pikkuputiikkeja, mitä ei täältä meiän lähialueelta oikeen löydy. Ja yliopistoki oli kans ihan siinä siskon asunnon vieressä, joten sijainti oli kyllä aivan ihanteellinen. Että ei sitä tiiä, vaikka määki sinne lukion jälkeen muuttaisin, senverran hyvä kuva jäi..! :-D

Saatiin kyllä niin monet naurut siskojen kanssa siitä, ko me maalasityttöset sinne suureen kaupunkiin päästiin ihmettelemään maailman menoa ja oppimaan sitä sun tätä uutta, hah usein kantapäänkin kautta. Hauskoja kommelluksia sattu kyllä yks jos toinenki ja välillä tuntu että ollaan melkeen ku norsut posliinikaupassa, ku kaikki tuntu olevan niin erilaista verrattuna tähän Sievin, pikkuruisen kunnan keskellä ei mitään, elämään hehe. 




Vaikka oltiinki reissussa vaan perjantaista maanantai aamuyöhön asti, kerettiin me siitä huolimatta tehä vaikka ja mitä kivaa. Leivottiin muun muassa porkkanasämpylöitä joita sitte iltakylässä syötiin, kokkailtiin maittavia ruokia ja välipaloja meille, pelattiin Aliasta ja Ligrettoa, akrojoogattiin (haha, oon edelleen ihan innoissaan siitä lajista), haravoitiin ahkerasti koko piha, valokuvailtiin (tai no, minä lähinnä), käytiin kahvilassa, lenkkeiltiin Harjulla, luettiin huippuja kirjoja lämpimien vilttien alla karkkia ja sipsiä syöden, vaiheltiin kuulumisia siskojen kanssa, tutustuttiin uusiin ihmisiin ja vietettiin heidän kanssa aikaa, pyöräiltiin paikasta toiseen useampaanki otteeseen, sekä välillä ihan vaan oltiin kämpillä tekemättä mitään sen ihmeempää. Niin, ja tokihan me käytiin kaupungillaki aikaa kuluttamassa, lähinnä kierreltiin vaatekauppoja ja käytiin syömässä. Oli kyllä mukava pitkästä aikaa päästä shoppailemaan, nuo kuvassa näkyvät villapaidat tosiaan oli mun tämän reissun löydöt.

Musta oli niin ihanaa, miten kaikki N:n kaverit otti meiät niin hyvin vastaan ja iltakylässäki ihan jokainen vieras kävi jututtamassa meitä ja kyselemässä kaikenlaista mukavaa, hah. Siinä me siskon mukana mentiin paikasta toiseen ja tavattiin kyllä ihan kiitettävä määrä uusia ihmisiä! Huikeita tyyppejä kyllä olivatki, että ihan turvallisin mielin saatiin sisko sinne taas jättää. :-D




Vaikka tykkäänki asua tämmösessä pienessä paikassa ku Sievi, niin oli kyllä sairaan kivaa vaihtelua käyä välillä kattelemassa vähä isompaaki paikkaa ja seuraamassa, että millasta elämää sielä sitte on. Just esim. kahvilat on kyllä niin ehoton plussa kaupungeissa, ne on niin tunnelmallisia ja siistejä paikkoja. Me käytiin tälläkertaa siinä lähellä sijaitsevassa Wilhelmiina-kahvilassa, ja se oli munmielestä ainaki tosi mukava ja kaunis paikka. Valikoimaki oli melko kattava ja ainaki meiän tilaama vaahtokarkkikaakao oli ihan superhyvää. 

Haha, niin ja se oli kans niin kivaa, ku sale tosiaan sijaitsee siinä huiman kymmenen metrin päässä N:n talosta niin ainaku tuli jotain asiaa kauppaan niin ei muutako kipas kadun toiselle puolelle ja oli takasi kämpillä jo parin minuutin päästä. Ja voi vitsit, jos karkkihammasta alkaa tuolla kolottamaan niin siihenki löytyy apu niin läheltä: siinä seuraavalla kadulla nimittäin sijaitsee FilmTown, josta saa niiiiin hyviä irtokarkkeja.. Toki hintaki on sitte vähä suolanen, mutta valikoimat oli kyllä musta ihan sen hintansa arvosia! :-) Nam nam ja nam.




Meillä oli siis tosi hauska viikonloppu isosiskon luona! Ainut vaan, että aika sujahti vähän liianki nopeesti, ja ois ollu vielä paljon asioita, joita ois ollu kiva tehä ja kokea, mutta ehkä se on vaan hyvä, että enskerralleki jäi vielä monenlaista puuhaa, eipähän ainakaan tuu sittenkään missään vaiheessa tylsää. x)

Meillä oli justiinsa vaihtunu jakso koulussa niin sain viettää suhteellisen vapaan ja rennon viikonlopun, ilman koulujuttuja. Ainoastaan sunnuntai-aamuna pyhitin pari tuntia kouluhommille, mutta muuten saatiin kyllä tehä ihan mitä vaan haluttiin, ilman velvollisuuksia ja tehtäviä. Tommoset viikonloput on kyllä enemmänkö jees ja oon kyllä valmis ahertamaan viikolla senki eestä jos palkkiona on noin ihana ja rento viikonloppu.




Ja vaikka maanantaina väsyttiki ihan mahottomasti ku tosiaan herättiin jo neljältä ja lähettiin ajelemaan kohti Sieviä ja koulua ja vaikka se koko päivä meniki pitkälti silleen silmät ristissä ko väsyttää niin paljo-meiningillä niin ei mulla oo mitään valittamista, koska meillä oli ihan huippukiva reissu. Haha, ja voin sanoa, että seuraavana yönä uni maitto siis melkosen hyvin!

Mennään kyllä ehottomasti joku viikonloppu uuelleen siskon luokse kyläilemään, niin pian ku vaan mahollista. Tuli kyllä koettua ja nähtyä paljon uutta, rentouduttua ja tehtyä kivoja juttuja mutta mikä tärkeintä, ennenkaikkea vietettyä siskojen kanssa laatuaikaa. On ne vaan mulle niin tärkeitä ihmisiä. <3

Kiitos N sulle koko viikonlopusta; huolenpidosta, majotuksesta ja seurasta! Nähdään taas pian. Ja kiitos E sulle kyydeistä, oli kyllä mukavat matkat! :-)

11 kommenttia:

  1. Ette kai nyt sentää kävelly noita Harjun portaita ylös? :DD -riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ei me kävelty ku me juostiin ne ylös! ;) ihan huippu paikka tuo!

      Poista
  2. Oi kuulostaa tosi ihanalta viikonlopulta! Ihania noi kuvat, etenkin siks että ne on sellasia rentoja, eikä niitä perus "pose" kuvia vaan ihan niitä hetkellisiä tilannekuvia. Tää postaus oli kiva!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljo Maiju! <3 :) Oli kyllä oikeesti tosi ihana viikonloppu!

      Poista
  3. Niin ihana viikonloppu ollu varmasti!! <3

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ihanalta :) musta tuntuu aina, että olen ulkomailla Helsingissä. Täällä kun ei ole muuta kuin s-marley ja ABC :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, oli kyllä oikeesti niin kivaa! :) haha ja hei niin sama täällä! Ne muutamat kerrat mitä oon Helsingissä käyny nii on todellaki tuntunu niinku ulkomailla ois, niin erillaista se meininki siellä on! :'D täälläkin vaan ABC ja pari ruokakauppaa..

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  5. Tosi kiva postaus! Kiva nähä jyväskylää jonku "ulkopuolisen" silmin ku ite asun jyväskylässä niin se on ihan peruskamaa:D mut on se vissiin sitten ihan kiva kaupunki. Joskus kannattaa käyä sokoksen ylimmällä parkkipaikalla siellä "katolla" kivat näköalat:) ja hei toine kiva paikka on harjun kellotorni! Kävittekö siellä?

    VastaaPoista
  6. Voi kiitos paljon, ihana kommentti!! :-) Haha nojoo, tämmöselle pikkukylän asukille tuo Jyväskyläki on jo kunnon nähtävyys! Varmasti ois kyllä eri juttu, jos itekki asuisin siellä tai jossain muualla isommassa paikassa, mutta niinku sanoin niin Jyväskylä on niiiin eri luokkaa ku Sievi, että väkisinki pistää innostamaan ihan kunnolla tuo Jyväskyläki. :-D

    Ja hei kiitos paljon vinkeistä! Ei käyty tälläkertaa noissa kummassakaan paikassa, mutta toivottavasti enskerralla sitte. :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!❤