tiistai 3. marraskuuta 2015

Elämän kiemuroita

Elämä on täynnä yllätyksiä ja arvoituksia, niin hyviä ku huonojakin. Elämä on arvaamatonta, vain hetki, ja asiat voivat olla aivan päälaellaan, kaikki voi muuttua silmänräpäyksessä, koko elämä. Elämässä kaikella on aikansa. On asioita, jotka haluaisimme pitää elämässämme aivan loppuun saakka, säilyttää ikuisesti, mutta jotka siitä huolimatta saatetaan viedä pois ulottuviltamme. Mutta toisaalta, myös surut ja huolet, aika ne parantaa, kuljettaa pois sydämiltämme. Edes ne eivät ole loputtomia, rajattomia, vaikka joskus siltä saattaakin tuntua.

Uskon siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Myös niillä kaikilla vaikeilla ja raskaillakin ajanjaksoilla. Kun elämä riepottelee ja askel painaa, saattaa olla silkka mahdottomuus ymmärtää, että miksi. Miksi joudun kantamaan näin suuria taakkoja? Ajan kuluttua, saattaa kuitenkin havahtua siihen, että ne vaikeudet ovat tuoneet elämään myös paljon valoisia ja positiivisia asioita, joita ei muuten olisi välttämättä koskaan elämäänsä saanut. Elämän ylä- ja alamäet yhdessä muokkaavat meistä just omat ittemme, eikä minä taikka sinä oltas just tässä elämäntilanteessa missä nyt ollaan, jos pyyhittäs osa kokemuksistamme kokonaan pois.Elämä on välillä karua. Ja epäreilua. Toiset joutuu elämään esimerkiksi sodan keskellä nähden päivästä toiseen pelkkää pahaa, kun toiset taas saavat elää leveästi, pröystäillen ilman huolta toimeentulosta tai turvallisuuden puutteesta. Ihmisiä sairastuu joka päivä, parantumattomastikin. Joudumme kokemaan läheisten menettämisiä, päästämään irti rakkaista ihmisistä, joudumme seuraamaan rakkaiden taistelua viereltä, aivan avuttomina. Elämässä on paljon pahaa. Joillekkin elämä on pelkästään päivästä toiseen taistelua, joillekkin tuska ja kipu on jokapäiväistä. Elämä iskee toisinaan kovaa vasten kasvoja, satuttaa ja kaataa maahan, painaa alas pohjalle. 

Mutta elämässä on myös paljon hyvää. Elämä on palkistevaa. Elämä on antoisaa, rakkaudentäyteistä. Elämä on kaunista. Elämässä joka hetki on elämisen arvoista. Kaikki ne uudet kokemukset, ajanvietto rakkaiden ihmisten kanssa, onnellisuuden ja hyvän olon tunteet, elämän tähtihetket. Uuden elämän syntyminen, rakkaus, toisista välittäminen. Tunne, siitä että on tärkeä, merkityksellinen ja arvokas. Tunne siitä, että voi hyvin. Että elämä hymyilee. Elämä on seikkailu, jonka matkan vaiheita tai määränpäätä ei ennalta tiedetä, mutta johon kannattaa siitä huolimatta heittäytyä avoimin mielin mukaan. Niin paljon upeita asioita, tärkeitä hetkiä, arvokkaita oppeja ja uusia kokemuksia. Elämä on ainutlaatuista, ainutkertaista. Minusta voi tulla mitä vain, elämässäni voi tapahtua vielä vaikka mitä hyvää. Ehkä tavoitan unelmani ja haaveeni, ehkä saavutan asioita joita olen tavoitellut jo monien vuosien ajan. Ehkä elämä tuo tullessansa uusia ihmissuhteita, opettavaisia kokemuksia ja asioita, joita pidän tärkeinä ja joita osaan arvostaa. 

Yksi tärkeimmistä elämän hyvistä asioista on mielestäni myös se, että koskaan ei ole liian myöhäistä. Voin aina aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä, voin oppia virheistäni ja toimia jatkossa paremmin. Aina on toivoa. Elämä ei tuomitse ketään epäonnistujaksi, häviäjäksi. Kaikki saavat uusia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia. Elämässä on vain voittajia.Välillä sitä meinaa aivan unohtua kaiken kiireen ja huolen keskellä niiden elämässä olevien hyvien asioiden arvostaminen. Vaikka elämässä tapahtuu surullisia ja pahojakin asioita, ei elämä ole pelkästään pahaa. Täytyis muistaa aina myös se, että kaikki on mahdollista, menetetyn tilaisuuden jälkeen tulee uusia, ehkä parempiakin tilaisuuksia. Huonojen aikojen jälkeen tulee hyvät ajat ja valoa näkyy tunnelin päässä, päivä päivältä enemmän ja enemmän. Aina on mahdollisuus aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä asiat. Mikään ei oo lopullista, suru ja ikävä, tuska ja kipu, ahdistus ja stressi, kaikki helpottaa kyllä ajallaan. Joskus niiden purkamiseen vain tarvitaan muitakin henkilöitä eikä sitä tarvi ollenkaan hävetä. 

Ja vaikka esimerkiksi just rakkaan ihmisen menettäminen satuttaa, yritän oppia ymmärtämään, että näin oli paras, näin oli tarkoitettu. Elämä jatkuu. Ja Hän pysyy aina sydämissämme mukana, missä tahansa kuljemmekaan. Ei heitetä omia elämiämme hukkaan vastoinkäymisten vuoksi tai toisen ihmisen elämän päätettyä, eihän? Hekin ois varmasti toivonu, että jatketaan elämäämme ja eletään täysillä, kuitenkin kantaen muistoja ja niitä yhessä vietettyjä hetkiä aina mukanamme. Luotetaan siihen, että elämä kyllä kantaa. Nyt ja tulevaisuudessakin.


"Olet nuori 
ja maailma 
ihmeineen
kutsuu luokseen
ja peittää kauneuteen
verkot jotka sun
sielusi kietoa voi
siel kauneinkin laulu 

vain tyhjyyttä soi

Tie tuo kauniilta näyttää se houkuttaa
kotiportilta minne askeleet saa
moni helppoa polkua lähtenyt on

niin pettävä metsikkö loppumaton

Pidä selvänä mielessä
määränpää
vaikka raskasta on
ja voi hämärtää
mutta matkassa sulla
sun aarteesi on
se polkusi varrelle

tuo auringon.

  Ei oo helppo sun matkasi
    tiedän sen
    sinä kulkusi kuljet
    kompastellen
    mutta heikkona hetkenä
    turvata saa
    jo enkelit lastansa

    käy kantamaan

 Sinä maailman keskellä luottaa saat
 raskaat askeleet nuoren onnekkaat
 vain sun polkusi päässä se kirkkaus on

 vaik reittisi sulle on tuntematon."

24 kommenttia:

 1. ❤️❤️ Voisini miten hyvin kirjotit munki ajatuksia ylös!
  Tsemppiä kaikkeen, olet ihana.❤️

  VastaaPoista
 2. ei voi sanoo kun että tää om nii ihana <3 haleja ja hymyjä rakas ystäväni - ja paljon. aina ei tarvi olla vahva ja jaksaa, välillä om lupa romahtaa ja suru pitää surra pois. elämä kantaa, välillä tuntuu vaikeelta mut sitä varten on ihmisiä jotka kuuntelee ja välittää. <3 ihania on myös kuvat. ja cuulaksen laulu. tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Laura, kiitos paljon!! ♥ Niiin tärkee kommentti mulle, oot ihana.

   Poista
 3. Taas niin ihanasti kirjoitettu..<3

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana postaus, oot mulle niin aarre.<3

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sini. Niin upeasti kirjoitettu <3 Suoraa mun ajatuksistani :) Parasta kun voi samaistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Ihana kuulla, että pidit. :')

   Poista
 6. Wau mitä tekstiä!!

  VastaaPoista
 7. ♥♥♥ ei oo sanoja! Oot ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Linnea♥♥ Sinä myös oot niin ihana. ★

   Poista
 8. Vau mielettömän upeesti kirjotat! Mulla tuli aivan tippa linssiin! Sydän näin upealle kirjotukselle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos niin paljon!!♥ ootte niin ihania kaikki.

   Poista
 9. Voi en voi vaa uskoo et oot kirjottanu tän täysin ite, niin loistavaa tekstiä jälleen kerran! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, ihana Julia!♥ Kiitos paljon! :') Nää teiän kommentit on aivan upeita. Ootte huippuja!!

   ps. hah niin ja aivan itte oon kirjottanu ja keksiny tuon tekstin x) lukuunottamatta tietenki nuo laulunsanat, jotka viimesen kuvan jälkeen tossa on. :-D

   Poista
 10. pistit miettimäään ❤ aivan niiiin ihana postaus! sää vaan oot niin uskomaton pukemaan ajatuksia sanoiks kirjottamalla.
  tsemppihalaus!
  - siltsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tyttöseni, kiitos ihan sikana, niin ihana kommentti!♥ en kestä kuin ihania te kaikki ootte.

   Poista
 11. Voi että, ku tää teksti jotenki sopi just mulle tähän hetkeen, pisti miettimään! Ihana teksti<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!❤