keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Mainio loma
Mun loma on alkanu hyvin. Tosi hyvin. Rakastan sitä tunnetta, ku saa mennä nukkumaan millon haluaa ja myös herätä aivan omaan tahtiin. Joillekki se ehkä tarkottaa, että no koska saa kerta nukkua pitkään, niin sillon nukutaan pitkään, ehkä joskus ihan sinne iltapäiväänki asti. Mulle se ei kuitenkaan sitä tarkota. Herään ilman herätystäki yleesä siinä 7-9 aikaan, ja mitäs sitä sitte enään väkisin yrittää nukkua, jos uni ei meinaa enää silmään tulla. Oon tälläki lomalla heräilly joka aamu siinä kaheksan aikaan, ja hetken sängyssä makoilun jälkeen oon menny tekemään aivan rauhassa aamupuuhia ja senjälkeen alottanu päivän touhut, siis jo ihanan varhain. Se kuitenki on niin eri asia herätä ilman herätystä vaikka heräiski samaan aikaan ku arkena yleensä, koska tietää, että jos väsyttää saa jatkaa unia, mutta toisaalta ylöski saa nousta jos uni ei enää maita.

Ja tiiättekö, musta tuntuu että päivät on ollu nyt lomalla niin ihanan pitkiä! Ku herää aikasin, kerkiää päivän aikana tehä oikeesti vaikka mitä. Ei tuu semmosta oloa, että hups, heräsin justiisa äskön ja nyt pitäs taas mennä nukkumaan. Sitäku on tottunu olemaan koulussa niin suuren osan valveillaoloajastaan, niin nyt lomalla tuntuu ihan hassulta, ku saaki ihan ite suunnitella päivän touhut aamusta iltaan. Mutta ei valittamista, todellakaan! Tää on just niin huippua.

En ollu hirveesti loman ohjelmaa valmiiksi suunnitellu, koska musta on kiva, ku saa tehä juttuja ihan oman mielen mukaan eikä silleen että kaikki on jo ihan valmiiks suunniteltua. Mutta siitä huolimatta,  oon tässä ekojen päivien aikana tehny jo vaikka mitä mukavaa ja normaalista poikkeavaa.

Käytiin muunmuassa lauantaina tyttöjen kanssa keilaamassa, shoppailemassa, syömässä, ja no,  kuvailemassa (nää kaikki postauksen kuvat on tältä kyseiseltä lauantaipäivältä). Ja kyllä, meillä oli erittäin mukavaa. Heh, siinä sattu vielä semmonenki kiva juttu, että kärkkäisellä oli jotku lastenpäivät ja irtokarkit oli just sinä päivänä vaan 4.50 e/kg, joten saatiin pistää suut makiaksi ihan edulliseen hintaan! Niin ja sielä keilaamassa.. Sielä oli just samaanaikaan meiän vuoron kans joku kilpailu käynnissä, joten voitte kuvitella (tää tyttö oli siis vasta elämänsä toista kertaa keilaamassa), sen näyn ko viereisellä radalla tyypit vetelee täyskaatoja kerta toisensa jälkeen ja meiän radalla, noh, sanotaanko näin, että meininki oli hiukkasen erilaista. xD Se oli melko koomista. Mutta mitäpä pienistä, tärkeintä että meillä kaikilla oli oikeesti mukavaa ja hauskaa!

Eilen pääsin pitkästä aikaa pikkusiskon kans kirppistelemään ja aiettä, se se vasta oliki rentouttavaa puuhaa. Pari vaatettahan sieltä lopulta mukaan tarttuki, joten tää oli kyllä myös erittäin onnistunut reissu.

Ja voi, eilinen ilta, siitäki mun on kyllä ihan pakko höpötellä teille. Tää tyttö nimittäin leipo vuoden ensimmäiset piparit eilen! :-D Aiettä mulla oli niin joulufiilis. Joululauluja hyräillessä siinä taikinaa kaulin ja söpöillä muoteilla pipareja taioin pelliltä toiselle. Eikä se mun ahkerointi siihen loppunu; päätin vielä tekasta yhen maittavan mutakakun ja yhessä äitinkanssa ruettiin sitte järjestämään pikkusille yllätystä pöytään. Heistä kukaan ei siis ollu sisällä, joten saatiin ihan heiän tietämättään ja rauhassa leipoa ja pistää herkkuja pöytään. Oli piparia (ja sen taikinaa!) , mutakakkua, limsaa ja mehua, oli leipää, hapankorppua ja juustosarvia, ja muuten pimeää keittiötä valaisi useat pöyällä olevat kauniit kynttilät. Kyllä muuten oli tunnelma kohillaan ja massut tuli jokaikisellä aivan täyteen. Vaan eipä nuo pienet kovin kauaa malttanu ruokalevolla olla; he päätti lähtä pilkkopimiälle pihalle pimiäpiilosta, minut mukanaan raahaten. Ja en voi väittää, ettenkö ois ollu alun vastahakoisuuden jälkeen ihan täysillä sielä leikeissä mukana muiden joukossa, on se vaan kivaa välillä mennä mukaan pienempien leikkeihin ja kokea se sama fiilis, mikä oli aina sillon pienenä leikkiessä. Ei kukaan oo liian vanha leikkimään, kokeilkaa vaikka! :-D
Hmm.. Mitäs muuta mää oon kerinny touhuilemaan? - Ainaki lukemaan runsaasti kirjoja ja kirjottamaan kaikenlaisia tekstejä ylös, niin tänne blogin puolelle, ku ihan mulle itelleniki. Ja niinku viimepostauksesta käviki ilmi, oon myös katellu ja muokkaillu paljon uusia ja vanhoja kuvia, musta se on ihan sairaan kivaa ja antoisaa puuhaa. Oon myös käyny töissä siivoamassa ja kameraki on nyt lomalla ollu enemmän käsissä ko varmaan koko tänä syyslukukautena yhteensä. Oon viettäny sisarusten kans paljo aikaa, ollaan muunmuassa yhessä touhuiltu pihalla kaikenlaista, kuvailtu hassuja videoita, kateltu yhessä vanhoja kuvia, kilpailtu tietokilpailuissa toisiamme vastaan, kokkailtu ja sitärataa. On ollu ihana nähä, kuin innoissaan toiset on ku myös isosisko osallistuu kerranki niin moneen puuhaan mukaan, eikä vaan touhuile omia juttujaan tai esimerkiks pänttää kokeisiin. 

Oon heittäny aivot aivan narikkaan, enkä oo tähänmennessä lomaa vielä vilkassukkaan koulujuttuja tai muutenkaan tehny asioita, jotka tuntuu enemmänki pakkopullalta ko mukavalta puuhalta. Enkä taia loman aikana niitä tulla vilkasemaankaan saatikka sitte tehä mitään eniniinmukavaa, lukuunottamatta tunnin parin töitä, joita ei voi nuin vaan välistä jättää. Mutta kyllä me on taiettu jokaikinen lomalainen ansaita tää pikku breikki, kouluaikana ja normiarkena ku sitä ehtii kyllä tekemään tämänki eestä hommia ja elämään semmosta kiireellistä ja usein aika stressaavaaki elämää. Loma on loma, ja ainaki mää aion ottaa kyllä näistä viimesistäki päivistä kaiken ilon irti. Ku lomalla rentoutuu kunnolla, niin sitte jaksaa taas palata kouluun ja normaaliin arkeen kera ladattujen akkujen ja rentoutuneen mielen. :-)
Oon ihan innoissaan, koska vaikka oon jo monenlaista mukavaa ehtiny lomalla tekemään, monta kivaa juttua oottaa vielä vuoroaan. Esimerkiks heti tänään oon lähössä ystävälleni, jonka luona aiotaan pitää kunnon rentoutumispäivä, tekemällä kaikkia niitä ihania juttuja, jotka saa meille hyvän ja rentoutuneen olon. Kuulostaa hyvältä, vai mitä? Loppuviikosta sitte lähetään minä+kolme mun ystävääni Pyhäjärvelle mökille viettämään kivaa lomanlopetusta. Jess, mökkielämä täältä tullaan! Tätäki reissua ollaan niin monet kuukaudet jo suunniteltu, että on jo aikaki onnistua. :-D Myös kuvausreissuja ois vielä tarkotus toteuttaa, jos vaan säät sen sallii, joten sitte ois taas uutta kuvamatskua tänne blogiinki. 

Että semmosia kuulumisia ja suunnitelmia mulla! :) Kuinkas teiän loma on lähteny sujumaan ja vieläkö on paljo suunnitelmia loppulomalle? Tai te tyypit, jotka ootte jo koulun penkille tai työelämään palannu, mites teiän alkuviikko on sujunu, oliko vaikeuksia palata loman jälkeen takas arjen askareisiin? Mää lähen nyt aamupuurolle ja valmistautumaan päivän ohjelmaan, joten palaillaan, toivottavasti pian! 

ps. Loma on vaan niin kiva, etten kestä.


20 kommenttia:

 1. Osaat kyllä niin hyvin kirjottaa tänne sun kuulumisista ja muista! Tosi mukavalta kuulostanu sun loma ja suunnitelmatki loppulomalle ;) Meki tänään lähetään mökille äitin suvun naisten ja tyttöjen kans, ootan sitä kyllä niin paljo :) ❤ Mutta ihanaa loppulomaa sulle, toivottavasti me nähellään pian!

  -jenniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi piku, ihana ko tulit jättään kommenttia ❤ Kiitos tosi paljo! :-) Pitäkää niin hauskaa sielä mökillä, varmasti tulee huippu reissu teillekki. :* Hyvää loppulomaa myös sinne, ois kyllä ihanaa nähä pian ❤

   Poista
 2. niin ihanan postitiivinen postaus<3 ! ps ei vitsit, kyllä maistuis juuri uunista tulleet piparit ! täytyy kai itsekkin joku päivä repasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon Paula <3 Haha, et tiiäkkään kuin hyvältä piparit maistu pitkästä aikaa! :-D Kannatan siis ehdottomasti tota sun ajatusta, ei muutaku piparin paistoon!

   Poista
 3. Kuulostaa niin ihanalle!❤️
  Täällä ei olla lomalla mutta onneks rauhalline viikko muuten ni ei tuu kaikki hommat päin naamaa heti, haha xd
  Tää viikko on kyllä ollu silti jees ku 4ehtiny käyä jo urheilemassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤️ Ihanaa mulla on kyllä ollukki. Noni, hyvä jos ei oo arki tullu liian kovaa vastaan, pikkuhiljaa saat taas totutella arjen askareisiin. :-D Reipas sinä!

   Poista
 4. Kivoja kuvia ja ompas siellä kauniita tyttöjä <3 Itsekkin kävin eräs päivä keilaamassa, en muistanutkaan miten kivaa se on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiia-Maria! <3 Mullakin oli kyllä viime kerrasta kulunu tovi jos toinenki aikaa, ja sitä oli ihan unohtanu kuin huippua puuhaa keilaaminen on! Pitää kyllä tästä eteenpäin ehottomasti alkaa useemmin sielä käymään. :)

   Poista
 5. Voi olipa kiva postaus! Ja iihanan paljon oot kyllä ehtiny tekeen kaikenlaista, tuli itellekin semmomen kiva lomanjatko- ja ideointifiilis tästä; just vaikka tuo pikkusisarusten kanssa olo.
  Ja pystyn kyllä allekirjoittaan tuon nukkumishomman; vaikkei sitä puolille päivin koisiskaan niin on kuitenkin se tunne, että _saa_ nukkua :D mut tää loma-aika on kyllä täydellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Saara!! :) Jep, yllättävänki paljo oon kyllä aikaseks saanu, tästä tuliki aivan superpaljo mukavampi loma ko olin eeltäpäin aatellu. Ja tuo pikkusisarusten kanssa olo, se on oikeesti jotenki niin palkitsevaa ja arvokasta ja erityisesti näin lomalla ku ollaan kaikki yhtäaikaa kotona niin on ihanasti aikaa puuhailla keskenään kaikenlaista.

   Jee, kivaa ko joku muuki on mun kanssa samaa mieltä tosta nukkumishommasta, musta on vaan niin huippua, että vaikka herääki aikasin nii ei tuu semmosta tunnetta, että nyt on pakko nousta, vaan saa nousta ylös sitteko oikeesti haluaa eikä se aikasinherääminen näinollen ärsytä ollenkaan. :-D Tää loma-aika on kyllä oikeesti täydellistä, tykkääntykkääntykkään.

   Poista
 6. Ihanan iloisia kuulumisia oot tänne kirjottanu!<3 Mä oon sun kans niin samaa mieltä tosta heräämisestä, mä oon viime lomilla pyrkiny siihen etten valvois ihan hirveen myöhään ni sit seuraavana päivänä on niin paljon aikaa tehä kaikkea! On myös paljon virkeempi ja positiivisempi mieli. Mut ihanalta kuulostaa nuo kaikki! Nauti vielä lomasta:)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiju <3 Jee, mukava kuulla, että sääki oot samaa mieltä mun kanssa tosta nukkumisjutusta! Tuo on kyllä oikeesti järkevää, että menee suhteellisen aikasin nukkuun ja myös herää melko aikasin, koska sillon olo on niin paljo virkeempi ja parempi+ justiisa kerkeää tehä vaikka mitä mukavaa. :-)

   Hih, ihanaa tää kaikki on ollukki, mulla on ollu kyllä oikeesti tosi kiva loma. Minä nautin tästä loppulomastaki, kiitos ihana <3

   Poista
 7. Kuulostaapa kivalta sun loma! Keilaaminen on mukavaa ja kirppistely myös.
  Tulipa vesi kielelle kun luki noita leivontajuttuja. Jos en ois pessy jo hampaita, niin pitäis kyl käydä nyt jotain herkkkua tuolta keittiön kaapista nakertamassa :-D
  Mun viikko ei alkanut oikein hyvin, kun oon vähän kipeenä enkä pysty kunnolla nukkumaan ja väsyttää siitä syystä.
  Mut oonpahan vihdoin aikaa paneutua hyvään kirjaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kivaa on kyllä ollukki! :-) Mää myös tykkään ihan hirmusesti keilaamisesta ja kirppistelystä, oikeestaan kummastaki vasta näin vanhemmalla iällä innostunu, mutta onneks ees nyt! :-D Hahaa.. ei muutako herkkuja valmistelemaan, voin kyllä sanoa, että tuo mutakakku ja piparit oli oikeenki onnistunu veto meiltä!

   Voihan, tosi harmi, että oot joutunu kipeenä olemaan. :( Se on kyllä niin inhottavaa, palaa niin mieleen kaikki ne omatki valvotut yöt, jotka oon kipeenä viettäny. D: Pikaisia paranemisia sinne, toivottavasti pian saisit nukuttua paremmin niin jaksaiski paremmin. Tuo on toki hyvä puoli, että saa viettää kirjan parissa aikaa, nautihan siitä! :-D

   Poista
 8. Keilaaminen lomalla on kyllä ihan huippua! :) Sulla on muuten tosi nätti hymy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, oon kyllä niin samaa mieltä! Keilaaminen on ihan superkivaa :) Voi että, kiitos tosi paljon ja samoin <3

   Poista
 9. Mä ooon kans ihan samanlainen, et herään aina lomalla ja viikonloppunaki siinä 8-9 maissa ja musta on niin ihanaa alottaa päivä jo aikasin! Tai siis just se tieto, et saa joko nousta tai jäähä vielä nukkumaan jos väsyttää, on kaikista ihanin. En mä kouluaamujen herätyksistä niinkää välitä, mut toi kasin ysin kieppeillä on jo nii jees.
  Mukavalta kuulostaa sun loma, melkeinhän tässä tulee kateelliseks vaikka mullakin on kyllä ollu mukava arkiviikko :D maanantaiaamun vaikeuksien jälkeen tää viikko on menny ihan hujauksessa ja kohta onkin taas viikonloppu :)
  Nautihan sää mökkeilystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonii, vähä kiva kuulla, etten oo ainut!! :) Just noin, kouluaamujen herätykset on aika ankeita, mutta jo se tunti tai kaks lisää siihen nii sitte on ihan fine ja ei haittaa yhtään vaikkei nukkuiskaan pitkään :-)

   Jep mukava lomahan tää on ollukki, todellakin ! Haha voi sua<3 Tsemppiä sulle sinne arjen keskelle!! Onneks tosiaan pian on viikonloppu, niin sääki pääset taas vähä "lomailemaan". Minä nautin, kiitos ihana <3

   Poista
 10. täälä yks mattimyöhäne tulee kommentoimaan vasta nyt. xd mut ihanan kuulonen loma, nii siistiä et oot pystynyt rentoutuu kunnolla <3 ja meillä oli vähä samanlainen tilanne kuopios, sielä ammattikeilaajat senku kaateli täyskaatoja ja me raukat oltii onnessaan kun saatiin kolme kaatumaan ahah xd no ei se lopputulos vaan se et oli kivaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eipäse mittää vaikka vähä matti myöhäsenä tulikki kommentoimaa, kiva vaa ko tulit! :* Jep mulla kyllä oikeesti oli niiin mukava ja rentouttava loma. Nytte jaksaa taas porskuttaa etiäppäin tän arjenli keskellä!

   Hahaa voi vitsit, onnea vaam teilleki! XD no mutta sepä se, pääasia että oli kivaa, ei sillä lopputuloksella oo niikää väliä. :3

   Poista

Kiitos kommentista!❤