sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Terkkuja sängynpohjalta

Moikka moi! Niinku otsikosta voitteki jo päätellä, kirjottelee täällä tälläkertaa kipeenä oleva Sini. Byäää, en tykkää yhtään. Meni kyllä viikonlopun suunnitelmat kokonaan uusiksi, mutta eihän tälle mitään voi, nyt vaan pitää olla levossa ja sitäkautta yrittää toipua mahollisimman pian . :-) Heh, niin ja kerta ei nyt oikeen mitään muuta voi tehä ko maata sängyssä ja sairastaa, aattelin tulla kokeileen, josko tää postaaminen sujuis tälleen huonommassaki kunnossa. Viimekerrasta ku on taas hetkinen aikaa vierähtäny.

Liekö syynä sitte stressin purkautuminen vai mikä, sairastuin siis jälleen mahottoman kovaan flunssaan.  Voi kuulkaas ko mää just sairastumista edeltävänä iltana pääsin aattelemasta kuin en oo pitkään aikaan ollu kipeenä ja koko sairastelu tuntu niin hirmu kaukaselta asialta.. :-D (puun koputtaminen tais unohtua!) En jotenki yhtään aatellu, että voisin sairastuakki ihan millonvaan ja noh, ehkä just se ku ei ollu pitkään aikaan ollu kunnolla kipeenä, johti siihen ettei muistanu tarpeeksi arvostaa ja vaalia sitä omaa terveyttä. Sitä oli jo melkeen unohtanu kuin epämukavaa tää kipeenä olo on. Ku viimeset yöt ollaan tääläpäin valvottu ihan täysin, ku nenäliinoja tarvii kasoittain viereen että pärjää edes jotenkuten, ku tuntuu että päätä hakattas vasaralla, ku aivastukset yllättää mut kerta toisensa jälkeen, jatkuvasti (ihanihan oikeesti aivastelin eilen varmaan vähintään sata kertaa tunnissa!! :-D), ku yskänpuuskat ravisuttaa mun vartaloa tihiää tahtia, ku kurkku on niin kipeä, että nielaseminenki tuottaa tuskaa, ku käveleminen saa aikaan heikotusta ja pään jomotusta, ku pitää vaan makata sängyssä, eikä voimia oo oikeen mihinkään. Nyyyyh. Ku suunnitelmat kaverien näkemisestä ja koulujuttujen tekemisestä muuttuukin sängyssä makoilemiseen kera kurkkupastillien, nenäliinojen, vesipullon, lämpöisen viltin, pakuriteen ja nasolinin (nenäsumute, joka pyrkii avaamaan tukkosta nenää)..

Ku on melko turhautunu olo senvuoksi, että ko kerranki ois aikaa tehä vaikka mitä, mutta mitään ei sitte loppujen lopuks voikkaan tehä. Urheilemisen tai kotoa poistumisen voi tässä vaiheessa täysin unohtaa, koulujututki pitää jättää sunnutai-iltaan, koska vielä ei olo oo niin hyvä, että niitten kimppuun vois käydä. Ku väsyttää ihan hirmusesti ja uni oiski tehokas parantumiskeino, mutta nukkumisesta ei tuu yhtikäs mitään, kiitos tuskasen olon. Ku jokapaikkaa särkee, ja mielessä pyörii vaan että oisimpa terve, oi oisimpa... Oon kyllä monesti ihmetelly, että miten nää mun flunssat on aina niin rajuja, että pakottaa mut ihan täysin sänkypotilaaksi, ainaki muutamaksi ekaksi päiväksi?!:/Mutta ei pidä vaipua liian suureen epätoivoon, hah. Positiivista tässä on se, että en sairastunu koeviikolla. Sepäs se vasta oiski ollu jos kipeenä ois pitäny kokeiden parissa ahertaa, ei ois ollu ollenkaan kiva. Ja muutenkin ku jakso nyt vaihtu vasta pari päivää sitte, ei tälle viikonlopulle ollu vielä mitään suurempia kouluhommia. Oisin siis muutenki saanu olla senkummempia velvollisuuksia hoitelematta tämän viikonlopun. :-)

Osaapahan myös taas arvostaa terveyttä aiempaa enemmän, eikä unoha kaiken kiireen keskellä pitää huolta omasta voinnista. Se on vaan niin huippu tunne, ku parantuu ja pääsee taas normaaleihin rutiineihin kiinni ja voi tehä kaikkea kivaa. Nyt vaan vitamiineja nassuun ja lepoa lepoa ja lepoa niin hyvä tulee. Pian pääsen taas jalkeille ja toteuttamaan tämän viikonlopun pilalle menneitä suunnitelmia. Kyllä sitä ehtii myöhemminki tekemään vaikka ja mitä mukavaa, nyt vaan on tärkeintä ottaa rauhallisesti ja parannella itteeni kunnolla. 

Ehkä mää jo ensyönä saan paremmin nukutuksi, ehkä mää jo pian alan toipumaan. Jiihaa, terveys täältä mää taas tuun! Ei tää yks flunssa mua nujerra vaikkei kovin kiva ookkaan. Pitää kuitenki muistaa olla onnellinen siitä, että oon saanu olla lähiaikoina lähes täysin terveenä kokoajan, lukuunottamatta sitä kesäloman vikojen päivien sairastelua ja nyt tätä.Mutta hei, mennäämpäs sitte asiasta toiseen. Ihan pakko  vielä vähä hehkuttaa: mää selvisin koeviikosta, wuhuu! Oli nimittäin etukäteen aikamoisia epäilyksiä siitä, selviääkö tosta koeviikosta hengissä ensinnäkään, senverran rankka ja vaikia jakso oli alla :'D Tää koeviikko siis piti sisällään viis koetta ja koska vasta eka koeviikko kesäloman jälkeen oli, lisäs sekin osaltaan jännitystä. Stressitasot kävi kyllä melkosen korkeissa lukemissa ja päntättyä tuli aivan mahottomasti nuien päivien tai oikeestaan viikkojen aikana. Kerranki voi aidosti sanoa, että oon ylpeä itestäni ja panostuksestani. Parhaani tein ja nyt sitte vaan katotaan mihin se riittää. Tyytyväinen täytyy olla sama mitä numeroita sieltä tulee, koska tosiaan parhaani tein ja luin kyllä niin paljo ko vaan mitenkään ehein. 

Nyt on menny kaks päivää uutta jaksoa ja se on just niin kiva mitä etukäteen aattelinki. Kivoja aineita ja muutenki kaikinpuolin kiva jakso. Nyt jaksaa olla jotenki paljo motivoituneempi ku aineet miellyttää enemmän ja aikaa on viikollaki johonki muuhunki ku kouluun. Viimejaksossa ku koulujutut vei ihan oikeesti lähes kaiken mun vapaa-ajastaki. Nyt voin sovittaa työt (siivoustyön ja kerhonpidon), koulun ja vapaa-ajan paljo paremmin mun aikatauluun, eikä tarvi kokoajan tuskailla ajan riittämättömyyden vuoksi. Hihii, huippua!

Mieli on siis kaikinpuolin hyvä, sairastelustakin huolimatta, ja innolla ootan mitä tulevat kuukaudet tullessaan tuo. Oon kerranki ihan innoissani tästä syksystä; ulkona on niin kaunista, ja raikasta. Pian takassa roihuava tuli on jokapäivänen näky täällä kotona, ja tunnelman lisäämiseks sytytellään kynttilöitä ympäri taloa. Miettikää nyt: saa istuskella kera kuuman kaakaon takkatulen ääressä, villasukat jalassa ja kirja kädessä kylmänä, syksyisenä iltana. Saa käyä valokuvaamassa tuota kaunista maisemaa, ja noh, ihan vaan nauttia kaikinpuolin tästä syksystä. Tässä syksyn aikana saattaapi olla tiedossa pari kivaa reissuaki, joten mikäs tässä on elellessä, hah. Nyt tämän tytön täytyy kuitenki lähtä ottamaan pikku päikkärit, jotta olo hiukkasen paranis ja tervehtyisin mahollisimman pian, joten palaillaampa asiaan jälleen vähä myöhemmin ja hehkutetaan sitte vaikka lisää syksyn tuulahduksista. x) Oikeen hyvää viikonlopunjatkoa kaikille ja tsemppiä alkavaan viikkoon! Mitäs te muuten pidätte syksystä, tai ylipäätänsä pidätteko ollenkaan?


( Kuvituksena tässä postauksessa toimii venetsialaisviikonloppuna otetut kuvat, nimittäin tällähetkellä en aivan oo vielä kuvauskunnossa :-D !)

16 kommenttia:

 1. Kiva ku postailit taas! Tsemppiä sullekki parantumiseen! Oot tosi kaunis nuissa kuvissa. Ja syksy on kyllä ihana! Parasta kun vihdoin voi käyttää vähän paksumpia vaatteita ja ei muutenkaa oo kokoajan kuuma.. Ja kaikki lehet on nii ihanan värisiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista, tää kyllä ilahutti mua suuresti!<3 Munmielestä on myös niin huippua ko maisema on niin värikäs ja saa ottaa käyttöön muunmuassa villapaiat ja villasukat! :-) Mukava kuulla, että on muitaki jotka syksystä pitää! :)

   Poista
 2. Voi ei, sairastaminen ei oo yhtään kivaa! Niinhän siinä aina käy että ressin purkautues iskee sit joku vuosisadan pahin flunssa, buuu. Mutta niinku sanoit ni onneks et sairastanu koeviikolla, se on kamalaa nimimerkillä kokemusta on... Nenä vaan vuosi matikankokeessa nii et lopulta opettaja tarjos nenäliinaa kun en ite ollu tajunnu ottaa ja enkun kokees sanat hävis vaan päästä. Noh mutta siitäki selvittiin! Toivottavasti paranet pian! ♥
  Ps. Ihan sikakivoja kuvia, tykkääään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, ei oo kyllä kivaa ei. :'( Jep, vaikka stressin helpottaminen on tosi jees nii tää sairastuminen sentakia ei sitte ookkaa ihan yhtä jees.. :-D Voiei, reppana ku oot joutunu koeviikolla kärsimään tollain! :( Mulla on ollu sama "kohtalo" ykkösellä, monella koeviikolla olin kipeenä ja kokeet oli sentakia tosi vaikia tehä. Toivottavasti jatkossa me kummatki pysyttäs ainaki ne koeviikot terveinä! :') Minäpäs yritän parantua pian, kiitos tsempeistä♥ Ja tsemppiä hei sullekki, nimittäin koeviikon aherrukseen!

   Ps. Voi kiitos!! Mustakin nuo kuvat on yllättävän kivoja, vaikka tosi nopeeta vaan nuo käytiin sillon räpsimässä. :)

   Poista
 3. Voi eii, mäki ollu jo viikon flunssassa, mut nyt alkaa paranemaan. Koeviikollaki oli jo ekan kerran kurkkukipuu ja nenä tukossa, nii jäi sit historian koe tekemättä. Paranemisia sulle ja ihania kuvia!<3 ps. täällä joku toinenki joka tykkää syksystä! :) -rinskuliii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiei, harmi että säki oot joutunu flunssasta kärsimään, vieläpä koeviikolla! Mutta onneks oot jo paranemaan päin, ehkä mäki tässä joskus alan tervehtymään, hah. :-) Kiitos paljon ihana♥

   ps. Mää jotenki muistelinki että sää tykkäät syksystä! Hah muistakko ne meiän toissasyksyn (?) kuvaussessiot? :--D oli kyllä aikas kivaaa.

   Poista
 4. pikaista paranemista ja hyvempiä öitä muru♥ söpöjä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kultanen!!♥♥ Ehkä mä näitten kaikkien tsemppien avulla paranenki nopeeta! x)

   Poista
 5. Voisini, paranemishali sinne.♥ Ihana ku jaksat silti aatella positiivisesti, se auttaa!
  Toivottavasti täällä ei tulla perässä kun pääkipeenä ja nukuin päikkärit päivällä, jota en tee yleesä ikinä..
  Toivotaa parasta, vielä ku ois pari koetta jälellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusesti Noora♥ Positiivisuus tosiaanki auttaa tilanteessa ko tilanteessa!! :)

   Äh voi, määki toivon tosissaan ettet sää tuu perässä! Mä piän sulle peukkuja, muista levätä ja syyä vitamiineja ja kaikkee ettei se flunssa kunnolla iskiskään! ♡

   Poista
 6. Kyllä sä taas paranet ihan niinku ennenki ja tosiaan niitä pilalle menneitä suunnitelmia kerkee sitte toteuttamaan terveenäkin! Voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ihan totta puhut. Kiitos paljon ja tsemppiä sulle kokeisiinlukuun♥

   Poista
 7. Harmillista tuollainen flunssa! Mut onneksi ei sattunut koeviikkoon!
  Kevät on mun lemppari vuodenaika, mutta syksy on mun "uusivuosi" :)
  Nimittäin syksyllä kesäharrastukset jää taa ja on aikaa aloittaa jotain uutta ja kivaa. Usein aloitan jonkin uuden liikuntaharrastuksen syksyllä - joka kyllä jää myöhemmin pois, mutta aloittaminen on tärkeintä. Kerran menin kansalaisopistoon opiskelemaan arabiaa :-D
  "Miettikää nyt: saa istuskella kera kuuman kaakaon takkatulen ääressä, villasukat jalassa ja kirja kädessä kylmänä, syksyisenä iltana" Tää on ihan huippu mielikuva, tuli itelleki niin lämpöinen olo!
  Parane pian, toivoo Antti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Oikeesti sattu oikeenki hyvään väliin tää flunssa, jos nyt jotain positiivista tästä haluaa ettiä! :-D Ohoh kuulostaapa kivalta, ku päätät syksyisin alottaa jonku uuden harrastuksen! Ja alottaminen on tosiaan tärkeintä. Vau, arabiaa! :--D Kuulostaa hauskalta, mutta heh, haastavalta.

   Mukava jos sain välitettyä mielikuvani noin hyvin sinnekin asti, nyt siis vaan voidaan odotella noita ihania iltoja takkatulen ääressä!

   Kiitos tsempeistä, parempaan päin täällä jo ollaan! :)

   Poista
 8. Tosi nättejä kuvia! Sun lasit sopii sulle tosi hyvin! Laitatko sun hiuksia mitenkään vai onko ne aina noin sulosesti!?:) Tsemppiä paranemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tosi paljon!! Mää tykkään ite myös näistä laseista, enkä ihan heti ois muihin vaihtamassa vaikka mahollisuus oiski! :)

   En yleensä laita mitenkään, kuhan vaan pesen ja harjaan ja silleen, haha. Joskus toki piän hiuksia kii, mutta jos ne on auki, nii en oo niille muuta tehny ko harjannu ja joskus pitäny esim. hiukset yön letillä että tulee sitte kiharat. Nuissa kuvissa en oo laittanu mitenkään hiuksia, muutako just käyny suihkussa ja sitte harjannu :-) Heh, ei ne kyllä todellakaan aina oo niin ruodussa, vaan joskus saa kriiseillä ihan urakalla noiden kanssa! Riippuu ihan päivästä.

   Ja hei kiitos paljo tsempeistä! Nyt ollaanki onneks menossa jo parempaan suuntaan pikkuhiljaa tän flunssan suhteen! :)

   Poista

Kiitos kommentista!❤