sunnuntai 9. elokuuta 2015

Rentouttava reissu

Moikka moi, täällä sitä taas ollaan! Reissusta kotiutuneena ja jälleen, pienen tauon jälkeen, tässä tutun koneen äärellä. Niin kivaa päästä jakamaan mun reissufiiliksiä&kuvia teiän kanssa. 





Lappi, mulla on jo ikävä sua. Ikävä sitä hiljaisuutta ja rauhaa, joka ympäröi meitä. Ikävä niitä hetkiä, ku sai vaan istua ihan rauhassa kiikussa lintujen laulaessa läheisissä puissa ja tuulenvireen pyöritellessä hiuksia. Ikävä sitä luonnon kauneutta, niitä upeita maisemia, niitä kaikkia luonnon tuoksuja ja ääniä.

Ikävä niitä veneilytuokioita. Ku soudeltiin ympäri järveä pienten aaltojen lyödessä vasten laitaa, välillä puheensorina raikui rannalta toiselle, välillä oltiin ihan vaan hiljaa. Ikävä niitä mönkkäriretkiä, ku ajeltiin niin että hiukset hulmus, sillon hymy ylsi korviin asti ja mulla oli niin kivaa, että ihan piti ääneenki nauraa.




Hymyilyttää, ku muistelen niitä meiän jokapäiväsiä uimareissuja. Ku vesi oli niin kamalan kylmää, että kiljahduksia livahti lähes jokaisen suusta veteen astellessa.  Siitä huolimatta käytiin uimassa jokaisena päivänä. Polskuteltiin siellä kauan, ja niin siihen veden kylmyyteenki aina tottu uudelleen ja uudelleen.

Hymyilyttää, ku muistelen sitä, kuin innoissaan me aina oltiin ko poroja ilmesty pihapiiriin jolkottelemaan. Ku kuiskuteltiin toisille "kato kuin lähellä se on mua! ja noin suuret sarvetki!". Ja ku mää sielä heiluin kameran kanssa paikasta toiseen minkä kerkesin. Kyykein ja kurkottelin, pyörein ympyrää ja juoksin sinnetänne, heh. Niin parasta puuhaa.





Hymyilyttää, kun muistelen tuota riippumaton ripustamisoperaatiota, ja sitä tunnetta, ku pääsin _ekaa kertaa elämässäni_ makoilemaan riippumattoon. Haha, se oli niiin kivaa ja rentouttavaa. Taispa sielä vierähtää tovi jos toinenkin. Hymyilyttää (hihii tosin sillon paikanpäällä ei tää kovin naurattanu), kun muistelen niitä mun säätuskailuja siellä, "miksi aurinko ei paista, aargh kaikkialla muualla täälä Suomessa on hellettä, mutta täällä ei! reiluako...". Ja ku sitte pari kertaa aurinko näyttäyty niin tää tyttö vallotti heti aurinkotuolin ja meni ottamaan aurinkoa :--D

Hymyilyttää, ku muistelen niitä jokailtasia tarinatuokioita. Ku me muut saatiin aina nukahtaa siskon rauhottavaan ääneen hänen lukiessa kirjasta tarinoita. Heh, nyt näin jälkikäteen ne yölliset vessareissutkin hymyilyttää. Tuola mökillähän ei siis sisävessaa oo joten yöllä jos hätä yllätti niin sai ravata sielä kylmässä ja pimiässä ulkoilmassa vessaan (yleensäkki vieläpä ihan yksin ellei joku kiltti uhrautunu mukaan tueksi ja turvaksi...) , heh, ei siis ehkä niin miellyttävä kokemus, mutta melko koomistahan tuo oli näin jälkeenpäin ku aattelee.




Hymyilyttää sekin, ku miettii kuin eristyksissä sielä oli kaikesta, koko muusta maailmasta. Sai olla niin mökkivaatteissa, sai olla ja tehä just mitä tykkäs. Ei ollu naapureita kyttäämässä meiän touhuja, saatiin olla aivan rauhassa kaikelta, lukuunottamatta hyttysten ja porojen seuraa. x) Oltiin vaan me, perhe, keskenään tuon koko loman. Ihan hyväähän tuo teki olla välillä pois kaiken melun ja touhotuksen keskeltä, tuolla oli kokoajan ihan pihalla kellonajoista ja päivistä, mutta se ei haitannu ollenkaan. Elettiin just sillä omalla rytmillä, aaiiettä.

Hymyilyttää siis niin kovin moni asia, joka tuohon reissuun liittyy ja hyvä niin. Jälleen tuli koettua kaikenlaista uutta ja jännää, mutta senlisäks toki myös koettiin paljon vanhoja ja tuttuja asioita, niitä perinteitä joita normi mökkielämään ja reissuihin kuuluu. Lieneekö edes tarpeellista tässä kohtaa enää mainita, että reissu oli kaikinpuolin onnistunut ja rentouttava..? Hah, se varmaan tuosta tekstistäkin jo hyvin ilmi kävi, mutta tulipahan kuitenki vielä noin suoraanki se todettua.





Vähän vajaa viikkohan tuolla lapissa siis vierähti, ja se vilahti kyllä melkeen turhanki vauhikkaasti ohi. Mutta vaikka oisin ihan mielellään pidemmäksiki aikaa voinu sinne lomailemaan jäähä, niin on tää kuitenki kivaa olla taas kotonaki ja vähä rauhottua ennenkö koulut alkaa. Ja pianhan sitä pääsee taas mökkeilemään/reissaamaan ku seuraavat lomat koittaa. Sitä siis odotellessa!

Myöhemmin on vielä tulossa kuvia ainakin Ranuan eläinpuistosta, jossa yhtenä reissupäivänä vierailtiin, ja saattaapa jokunen muuki julkasematon reissukuva vielä tänne eksyä, mutta tässäpä tää tämän postauksen anti tälläkertaa. Palaillaampa asiaan myöhemmin. :)


Moimoi ja hyvää yötä! (kello kun lähestyy uhkaavasti jo puoltaa yötä:-D)



20 kommenttia:

  1. Ihana postaus<3 niin fiiliskuvia, mäki rakastan mökkeilyä! Huippua että sulla oli hyvä reissu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon<3 Jee kivaa kuulla että sielä on toinenki, joka rakastaa mökkeilyä :3 Oli kyllä oikeesti taas tosi kiva reissu meillä.

      Poista
  2. eikä kuulostaa nii kivalta ja rennolta! <3 tosi onnistuneita kuvia toi pienisöpö oravakuva ja sit missä tota vettä tippuu! hahaha mua naurattaa koska osaan niin kuvitella noi tapahtumat kun yöllä pitäis lähtee vessaan ja kukaan ei suostu ja kun jotkut porot on iha lähellä xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kivaa ja rentoa meillä totta tosiaan olikin! x) Hihii kiitos paljon, oli kyllä kiva kuvailla tuola vähä erilaisissa ympäristöissä ku yleensä! :)

      Ja no älä vaan, mua naurattaa myös ku kuvittelen itteni sinne yöllisille vessareissuille, iha häjässä aina juoksin sen matkan mökin sisälle xd hehee. Ja nuo porot kans, täytyy myöntää että tunsin jotain pelon ja kunnioituksen sekasta tunnetta, ku ne tuli niin lähelle, ja vähä huvittaa näi jälkeenpäi ku kukaan muu ei tuntunu niitä säikkyvän ja mää olin ihan paineissa että mitä jos se hyökkää vaikka mun kimppuun. xd Että semmonen reissu, oli kyllä kivaa!

      Poista
  3. Äähhh oon aina halunnu lappiin mutta en oo sinne päässy ku kerran Rovaniemelle pari tuntia ootettii junaa ku säädettii vähä ni piti mennä sieltä kautta xd varmasti ollu niib ihana reissu❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiettä! No kyllä sää varmasti joku päivä vielä lappiin pääset kunnolla reissailemaan. Suosittelen todellaki, on se vaan niin kaunis paikka! :') ja jep, ihana reissu oli♥

      Poista
  4. Oi että määki haluun mökkeilemään nyt ku luin tän! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana :D <3 Ei muutako otat perheen tai kavereita mukaan ja lähet mökkeilemään;)

      Poista
  5. Hei kuulostaapa kyllä kivalta! Ite kans vietin lappilaismaisemissa viime viikon alkupäivät ja kyllä siellä vaan viihtyy :) paluumatkalla Pudasjärven Abc:llä näinki vilaukselta sut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kivaa kyllä tosiaan olikin! Ja voi vitsit, vähän siistiä että sääki pääsit tonne reissaamaan, todellakin viihtysä paikka. :) haha aijjaa, missä kohti sää mut näit? :--D Siellähän me tosiaan käytiin syömässä. :-)

      Poista
    2. Olit siinä kahvipisteen tai jonku muun juoma-automaatin kohalla varmaan parin pikkusisaruksen tai jonku parin muun sua nuoremman (tai ainaki lyhemmän xd) ihmisen kans :) me ite kävästiin nopeesti siinä kassalla jätskiä ja jotain muuta ostamassa

      Poista
    3. Joo, siinä mää kaakaota olin hakemassa pikkusisarusten kanssa :-D Niijustiisa! :)

      Poista
  6. Niin ihania ja tunnelmallisia kuvia :) itse en oo näistä kauniista säistä päässyt yhtään nauttimaan :(

    VastaaPoista
  7. Voi kiitos paljon! :) Harmi, itekkään en kyllä oo oikein päässy, koska nyt oon sairaana ja tosiaan lapissa ei helteitä näkynyt:( toivottavasti mekin päästään vielä kauniista säistä nauttimaan!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana postaus, tunnelma välittyy vahvasti tännekin. <3 Nuo kuvat oli tosi hienoja, ja erityisesti tuo orava-kuva sai hymyilemään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ystäväni, ihana kuulla että tunnelma välittyy sinnekin asti <3 Haha, tuo orava oli niin suloinen, että oli pakko ottaa kuvia siitä :-D

      Poista
  9. Ihana postaus ja vaikuttaa ihanan älyttömän ihanalta tuo Lapissa mökkeily! :)

    http://kuviakinkiinnostaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tosi paljon Lea! :-) Aivan ihanaa meillä kyllä olikin!

      Poista
  10. Aivan ihania kuvia ja Lappi-kaipuu iskee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Täälläkin meinaa jo kaipuu iskeä..

      Poista

Kiitos kommentista!❤