keskiviikko 26. elokuuta 2015

Niin, se tulevaisuus.

Tulevaisuus. Ainakin mulle itelle niin kovin monia ajatuksia ja tunteita herättävä sana. Ja samaan aikaan kuitenki sana, joka on aivan tuntematon, epävarma, epämääräinen. Mehän vaan tiietään että tulevaisuus on jotain, mitä ei oo vielä tapahtunu, jotain mitä joskus tulee tapahtumaan. Muuta me ei tuosta sanasta irti saada, ei oikein koskaan. Ei kukaan voi edeltä tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ei vaikka ois kuinka elämäänsä suunnitellut, järjestellyt, ja määrännyt sen elämän suunnan. Me ei siltikään kaikessa voida ite vaikuttaa siihen, mitä se elämä tullessaan tuo. Me ei tiietä vielä mitään huomisesta, ei ensi viikosta, kuukaudesta, tai vuodesta. Mua se ainaki välillä pelottaa, ahdistaakin. Usein tulee pohdittua kaikenlaista tulevaisuuteen liittyen, missähän mää oon ensvuonna tähän aikaan, millanen mun elämäntilanne on? Mitä teen lukion jälkeen? Entä jos en pääsekkään mihinkään kouluun, tai en vaan keksi sitä mulle sopivaa ammattia? Välillä tuntuu niin kamalalta, ku ei tiiä yhtään mitä se tulevaisuus tuo tullessaan. Jo vuoden päästä, voiki asiat olla aivan erillain ku tänään. Se kuulostaa niin hurjalta. Sitäku ollaan niin epätietoisia kaikesta tulevasta, kaikki tulee olemaan niin uutta ja ennenkokematonta. Mielessä pyörii kysymyksiä, osaanko, jaksanko, pärjäänkö..tulevaisuudessa, sitte joskus. 

Mutta mitä enemmän oon tätä asiaa miettiny ja päässäni pyöritelly, oon tullu vaan vahvemmin siihen lopputulokseen, että murehtimalla ja pelkäämällä ei asiat parane, tulevaisuus tulee olemaan just semmonen ku sen on tarkotus olla, sama kulutanko aikaani sitä pohdiskellen jo näin etukäteen vai en. Ei ne asiat stressaamalla parane, ei todellakaan.



Niin, mitä jos siis käännettäski se ajattelutapa silleen, että ajateltas tulevaisuutta positiivisesti? Ei niinkään pelottavana möykkynä tuola jossain eessäpäin, vaan uusien mahollisuuksien luojana, aikana jolloin päästään toteuttamaan lisää meiän haaveita&unelmia? Ajatelkaapa nyt, niin paljon uusia mahollisuuksia ja tilaisuuksia tullaan meille vielä suomaan, meillä on mahollisuuksia vaikka mihin, oikeestaan ihan mihin tahansa, jos vaan luottaa itteensä tarpeeks. Musta saattaa tulla ihan mikä vaan "isona"; opettaja, psykologi, lääkäri.. Vau, siistiä. Mitään ei oo vielä poissuljettu, mulla on mahollisuus vuosien kuluessa ite päättää mihin suuntaudun ja voin tehä mitä tykkään. Vaikka en sitä tulevaisuuden ammattia vielä varmaksi voikkaan tietää, niin haluan luottaa siihen että ajan kuluessa seki järjestyy ja selkenee.  Ja muutenki, opiskelun lisäksiki, tulevaisuus tuo meille kaikille mukanaan varmasti niin paljon muutakin hyvää, uusia tuulia, mahtavia kokemuksia, arvokkaita asioita. Ei sais kokoajan vaan epäillä omia kykyjä, vaan ennemminki ajatella, että mustahan voi tulla vaikka mitä, voin päästä vaikka kuinka pitkälle mun elämässä. Kaikilla osa-alueilla. Tokihan tulevaisuuskaan ei aina tuu pelkkää ruusuilla tanssimista olemaan, niinku ei elämä koskaan ruukaa ollakkaan, mutta ku asennoituu oikeen, niin varmasti kaikki menee hyvin sielä tulevaisuudessakin. On niin paljon mukavempaa elää, jos ei vaan pelkää ja stressaa kokoajan tulevaa, vaan mielummin odottaa innolla sen tuomia uusia juttuja, ja luottaa siihen, että tulevaisuuskin kyllä kantaa.

Ja oikeestihan meiän ei pitäis murehtia tai ajatella edes pahemmin tulevaa, koska se riittää, että eletään aina vaan tätä nykyhetkeä. Eletään tässä hetkessä, eikä mennä asioiden edelle, tai sinne menneisyyteen. Menneistä toki voi oppia ottaa, mutta sinne ei pitäs jumittamaan jäähä, vaan ois tärkiää elää ihan vaan tässä päivässä ja hetkessä. Jos liikaa eletään menneisyyden kautta tai toisaalta eletään jo tulevassa, huomataan jossain välissä, että hups, elämä on jo takana, eikä mitään oo kerenny kokemaan tai mistään nauttimaan. Se tulevaisuus tulee kyllä sieltä, haluttiimpa me sitä tai ei, mutta ei huolta, saadaan silti elää aina, ihanihan aina vaan päivä kerrallaan. Muusta ei tarvi huolehtia. Menneet on menneitä, eikä niitä voi enään muuttaa, eikä tulevaisuuttakaan voia vielä elää, mutta. Tulevaisuudelle voi luoda hyvän pohjan elämällä nykyhetkeä täysillä ja nauttien elämästä. Tekemällä siis valintoja ja päätöksiä, jotka tuntuu hyvälle, oppimalla virheistä ja menneistä ajoista, elämällä omaa sydäntä kuunnellen ja sen ääntä seuraten.



Ei anneta pelon ja epävarmuuden hallita meiän elämää, eihän? Hallitaan me niitä, voitetaan ne, ja toteutetaan näin meiän unelmia ja haaveita. Ei anneta tulevaisuudenpelkojen ja murheiden estää meitä nauttimasta tästä elämästä ja tavottelemasta unelmia ja saavutuksia, kyllä kaikki selviää ajallaan ja vaikkei me tiietäkkään yhtään mitä se tulevaisuus tullessansa tuo, niin luotetaan siihen, että sama mitä se sitten tuokaan, niin me selvitään ja jaksetaan kyllä. Me osataan ja pystytään. Luotathan sääkin ittees ja pidät lipun korkeella, jooko? Ei lannistuta, vaikka joskus tulevaisuus näyttäiski sumuselta tai pelottavalta. Jatketaan rohkeesti niiden hyvää oloa tuottavien asioiden tavoittelemista ja muistetaan nauttia elämästä niin paljonku se vaan on mahollista. Tää elämä on ainutlaatusta, ei heitetä sitä turhaan hukkaan, vaikkei aina innostaiskaan ajatus tulevasta, asioiden ja ylipäätään elämän muuttumisesta.


Menneisyys on viisautta varten,
nykyhetki kuuluu toiminnalle,
mutta ilolle on varattu tulevaisuus.

-Benjamin Disraeli-


Tulevaisuus ei ole jokin paikka,
johon olemme menossa,
vaan paikka, jonka me luomme.

Polkuja tulevaisuuteen ei löydetä,
vaan ne tehdään.

-John Schaar – 

Herättikö tää teksti sussa mitään ajatuksia/kysymyksiä, voitko ehkä samaistuakkin tän tekstin sanomaan, edes osittain?:-) Heittäkääpä ihmeessä kommenttia, musta ois nimittäin tosi kiva kuulla teiän ajatuksia tulevaisuudesta, tai vaikkapa ihan vaan tästä tekstistä.


12 kommenttia:

  1. Tosi kiva ja ajatuksia herättävä tää teksti ja nää kuvatkin on semmosia "tulevaisuus"-kuvia!
    Monesti tulee kyllä mietittyä että mitä sitten tulevaisuudessa, tän koulun jälkeen, entä jos kaikki ei meekään hyvin... mutta niinku sanoit, pitäs vaan kääntää se asenne ja ajatella että mitään ei oo vielä kirjattu, kaikki on mahollista. Koska niinhän se on, itehän me oma tulevaisuutemme suurilta osin luodaan! :) toki on niitä muitakin tekijöitä siinä, mutta pääosin ollaan ite vaikuttamassa siihen, millainen se tulee olemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tosi paljon Saara, ihana kommentti! :) Niimpä, itekki liian monesti stressaa ja murehtii tulevaa, vaikka oikeesti siitä ei oo mitään hyötyä. Pitäis vaan ajatella just silleen positiivisesti tulevaisuudestaki ja luottaa siihen, että elämä kyllä kantaa sittekin. Totta puhut, me luodaan ite tulevaisuudelle pohja, joten ei auta jäädä vaan valittelemaan ja murehtimaan tulevaisuutta, vaan tehä asioita hyvän tulevaisuuden takaamiseks! :-D

      Poista
  2. Niimpä, ihan liian usein tulee murehdittua tulevaisuutta, vaikka paljo hyödyllisempää ja kivempaa ois ajatella positiivisesti. Vielä ei voi tietää mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan, vaikka välillä tuleeki ajateltua että "ihan varmaan tapahtuu sillee ja tällee". Tosi taitavasti kirjotettu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, totta puhut, noinhan se oikeesti meneeki. Pitäis vaan oppia luottamaan siihen, että kyllä me selvitään tulevaisuudessaki kaikesta. Turha murehtiminen vie vaan ilon pois tästä nykyhetkestä, joten ois tärkeetä oppia elämään vaan päivä kerrallaan tulevasta senkummemmin stressaamatta. Kiitos tosi paljon Julia! <3

      Poista
  3. Itse kyllä murehdin tulevaisuutta mutta vaan enimmäkseen terveyteteni vuoksi. Todella ihania kuvia. Sulla on niin aitoja kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiei, toivottavasti tulevaisuudessa saisit pysyä terveenä, eikä tarvis kokoajan terveyden puolesta pelätä ja murehtia. Tsemppiä sinne <3 Ja kiitos tosi paljon, ihana kuulla, että tykkäät. :')

      Poista
  4. Tää oli niin hyvin kirjotettu!<3
    Mulla on samoja ajatuksia välillä, mutta pitää luottaa että kaikki menee niinkun on tarkotettu. :)
    Mullaki toi positiivisuus on semmonen, että siitä haluun pitää kiinni, vaikka ei toki aina jaksa olla positiivinen. Pari kertaa vuodessa saa olla se huonompiki päivä niinku onki.. xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Noora <3 Kiva kuulla, että sielä on muitaki joilla on samankaltasia ajatuksia :) Jep, ei sitä tarvikkaan aina olla hyvällä päällä tai niin ilonen, kunhan se perusasenne on positiivinen eikä negatiivinen. Hah, niin ja tottahan toki saa olla pari päivää, ja paljon enemmänki, vuodessa huonoja päiviä, ne selätettyä jaksaa sitte taas olla paremmalla päällä :-)

      Poista
  5. Tosi hyvä postaus!:) Tuo on niin totta!

    VastaaPoista
  6. voi sini, mulla on niin ikävä sua<3 Näitä sun postauksia on niin ihana lukee mut joka kerta tulee sellanen haikea mieli ja kauhee ikävä. Noi runon pätkät? pitää niin paikkaansa. Ihana postaus<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on maiju myös ikävä sua. ❤️ Äääh voi että,, toivottavasti me nähään pian! Ja kiitos tosi paljon!! :')

      Poista

Kiitos kommentista!❤