lauantai 1. elokuuta 2015

1.8Kesäloma, se on pian lopussa. Ei enään kauaa, kun tääkin tyttö istuu taas lukion penkillä, kakkosluokkalaisena. Jännittää kyllä aika paljon, nimittäin uudet tuulet puhaltaa kovastikkin. Jos suunnitelmat ei yllättäin muutu, niin mulla ois jo ekat kirjotukset ja autokoulukin eessä nyt kakkosella, ja muutenki vuodesta tulee varmasti aivan erillainen ku eka vuosi oli. 

Mutta vaikka nyt jo vähän jännittää, stressaa ja pelottaakin, niin haluan siitä huolimatta olla avoimin mielin ja ottaa innolla vastaan kaiken sen, mitä tuo toinen vuosi tuo tullessaan. Ja niinku eka vuosi mulle näytti, niin lukio ei todellakaan oo vaan pelkkää puuduttavaa opiskelua. Se pitää sisällään myös paljon kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa, hauskanpitoa, kivoja tapahtumia, uusia kokemuksia ja uusien asioiden oivaltamista.No, mites mun kesäloma on sitte sujunu? - Erittäin vauhdikkaasti. En voi uskoa, että alle kaks viikkoa ja loma on ohi. Ehkäpä nää säät on osasyy siihen, miks tuntuu niin hassulta ko loma on pian jo ohi. Sitä ku on kokoajan jotenki alitajuisesti ootellu, että millonhan ne helteet tulee ja kunnon kesä pääsee alkamaan, ja onhan sitä tullu aateltua vähä siihen tyyliin että joo se kesä pääsee vasta kunnolla käyntiin ku helteetki löytää tiensä tänne Suomeen. Sikspä onki nyt aika hämmentyny fiilis, ku loma on jo loppumassa, eikä ne helteet oo vieläkään tietänsä tänne löytäny. :-D

No mutta, eipä nuo säät pelkästään huono juttu oo, ompahan ollu ainaki erillainen kesä. Vaikkei nyt ookkaan päässy pahemmin aurinkoa ottamaan tai tekemään muutenkaan niitä perus juttuja, jotka kesään kuuluu, niin ne on kyllä voinu korvata jollaki ihan erillaisella kivalla puuhalla. Esimerkiks mää oon reissannu paljo enemmän ku aiempina kesinä, eikä ne säät oo mun menoa juurikaan hidastanu. Oon muunmuassa käyny Vaasassa suviseuroissa, Reisjärvellä opistoseuroissa, Kokkolassa useampaanki otteeseen shoppailemassa ja viettämässä kavereiden kanssa aikaa, Ylivieskassa (heh lukemattomia kertoja, nimittäin se sijaitsee niin lähellä, että pari kertaa on pyörälläkin sinne vintattu tälle kesää) myös shoppailemassa ja syömässä hah, PowerParkissa kaksiki kertaa hurjastelemassa (...ja uskaltauduin käymään jopa vapaapudotuksessa ja junkerissa ja vaikka missä!), Kalajoella pari kertaa viettämässä kivaa kesäpäivää, reissaillu kaverilta toiselle ja ihan täällä Sievissäki tehny kaikkia kivaa kavereiden ja perheen kanssa. Lisäks oon huomenna lähössä Posiolle meiän mökille ja siellä sitte tää loppuloma vierähtääkin, tullaan siis vasta paria päivää ennen koulunalkua takasi kotiin. Kivaa päästä mökkeilemään, vieläpä tonne lappiin, missä maisemat on niin täydellisiä mun silmiin! 


Hah, eipä siis voi valittaa, etteikö ois puuhaa riittänyt. Reissailujen lisäks oon ehtiny mukavasti ammailemaan lapsia kotona ja sukulaisilla, käymään kerran viikossa töissä, leipomaan mutakakkua perheelle hyvin usein (hehee se on mun bravuuri jäälauttaleivoksen ohellaxD), potkimaan/pelaamaan jalkapalloa sisarusten tai kavereiden kans tossa läheisellä kentällä, retkeilemään metässä, kirjottamaan jäätävän pitkiä pohdiskelutekstejä ja niin edelleen.. :-D Välillä oon kuitenki kerenny ihan rauhottumaanki esimerkiks kotisohvalle kirjan pariin useiksi tunneiksi ja ottanu hetken ajan vaan niin rennosti. Tai sitte oon vaan makoillu sängyssä useita tunteja ja kirjottanu ylös tunteita, ajatuksia ja päivien tapahtumia, sekin rauhottaa. Tekee hyvää pysähtyä joskus, pohdiskella asioita ja antaa itelle omaa aikaa, jotta jaksaa sitte taas hoitaa kaikki velvollisuudet ja jaksaa olla hyvällä fiiliksellä kiireidenki keskellä.

Tää loma on siis ollu tosi erillainen aiempiin verrattuna, niinku tosta ylläolevasta tekstistä jo käyki ilmi. Mutta senlisäks, että oon reissaillu enemmänkö aiemmin ja että säät on ollu aiemmista kesistä poikkeavammat, niin tää kesä on pitäny sisällään myös paljon muuta erillaista ja uutta. Oon esimerkiks tutustunu moniin uusiin ihmisiin ja käyny heidänkanssa läpi useita opettavaisia ja arvokkaita keskusteluja, jotka on omaa maailmankuvaa avartanu ja opettanu tulkitsemaan niin itteäni ku muitakin entistä paremmin. Se on niin hassua, että vaikka kohta 17 vuotta oon itteni jo "tuntenut", niin silti vieläkin sitä oivaltaa ja oppii itestään uusia asioita lähes päivittäin! :-D Oon myös saanu paljon uusia hienoja kokemuksia ja muistoja, jotka kantaa pitkälle ja jotka antaa voimaa pian koittavan arjenkin keskelle.


Mutta vielä palaten tuohon opiskeluaiheeseen, niin vaikka lomaa rakastankin, on se kuitenkin jollakin tapaa mukavakin palata siihen tuttuun opiskelupaikkaan kesän jälkeen. Stressiltä ja kiireeltä tuskin tänäkään lukuvuonna vältytään, mutta tuopa se koulu paljon hyvääkin mukanaan, että ei tässä nyt aivan epätoivoon vaivuta, vaikka koulut pian alkaakin, hah. x) On se kuitenki kivaa saada ne tutut päivärytmit takas, ja heh ku koulu alkaa niin on pakko tarttua ittiä niskasta kii ja tehä ainakin ne kaikki pakolliset jutut, eikä vaan voi jäädä sänkyyn makoileen. Tunteepahan siis olevansa reipas ja jotain aikaansaava tyyppi :--D Näin kesälomalla ku niitä velvollisuuksia ja hommia vaan tuntuu siirtävän ja siirtävän eteenpäin  ja on hankalaa tarttua ittiä niskasta kii niiden suorittamiseks, koska ei oo ihan pakko tehä. Hah, onko muilla samaa "ongelmaa"? Apua, nytkin pitäis olla kiireesti jo pakkaamassa mökille, koska tosiaan huomenna lähtö, mutta sitä ku on vaan niin helppo lykätä tuonnemmaksi ja aatella että ehtiihän sitä myöhemminki...

Heh, pointtina siis se, että vaikka lomat onki tositosi kivoja, niin ei mulla oo mitään sitä vastaan, että koulut joskus taas alkaaki. Muistaapa taas sitte arvostaa niitä viikonloppujaki, ku joutuu viikot uurastamaan. Näin lomalla ku ne viikonloput on tuntunu ihan samalta ku mikä tahansa muukin arkipäivä. :-D Ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin.


Mutta mitäs teiän kesälomaan on kuulunut, millasilla fiiliksillä vietätte viimesiä viikkoja? Entä löytyykö tuosta tekstistä jotain kohtia, joihin voitte samaistua? :) Ois kyllä kiva kuulla jos vaan on, heittäkäähän kommenttia ihmeessä jos on jotain sanottavaa! x)

ps. Nyt mää meen oikeesti pakkaamaan ennenko on jo liian myöhästä...

17 kommenttia:

 1. Täällä meillä päin koulut alkaa vasta 18. päivä, tosin meillä on sitten kylläkin vaan 2 päivän syysloma.. :/ Mutta aika samoilla fiiliksillä mäkin lähössä takasin koulun penkille. Mun puolesta loma vois kyllä jatkua vielä paljo pitempäänki mutta joskus se kuitenki alkaa, eikä sille mitään voi, haha! :D Mukavaa mökkireissua teille, koita vielä nauttia ku on mahollisuus! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teilläkö vasta sitte alkaa koulu! Mutta nii, meiän syysloma kestääki viikon, että siinäpä se tasottuu. :) Haha niihän se menee, joskushan sen koulun on taas alettava kuiteski :--D Mutta kiitos paljon, varmasti tulee kivaa. ♥ Nautin kyllä!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. ihana postaus ja sinä!<3 mulla kesä om menny pitkälti vaa töitä tehdes. eioo hirveesti ollu aikaa vaan lomailla vaikka oisim ehkä sitä kaivannut syksyn jälkeen. mut kyllä mä oom kerinnyt silti kerätä kaikkia ihania muistoja kesältä. <3 muuttorumba om ahkerasti käynnis, tänää äiti ja iskä on vieny ekan kuorman ja huomenna sit jäädään asuu sinne. et täs on pari päivää sit aikaa laittaa tavarat paikoilleen ennen kun alkaa koulu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana lur♥ Vitsit sää oot reipas! Oikeesti. :3 Kyllä mää sulle soisin lomaa, koska oot niin paljo ahertanu ja nytteko tuo muuttoki. Toivottavasti pian saatki rentoutua ees vähäaikaa iha kunnolla. :') Kiva kuitenki kuulla että kesästä jäi silti hyviä muistoja!! Nii ja tsemppiä muuttoon ja sielä uuesa paikasa asumiseen. :3

   Poista
 3. Innolla ootan ekaa lukiovuotta, no koska eka vuosi tosiaan iiks :D Muuten mun kesä on ollu pitkälti samanlainen kun sun, menemistä on riittäny mut myös sitä ihan vaa rentoilua kotona 8) kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ymmärrän että innolla ootat, hirmusesti tsemppiä ekaan vuoteen! :-) Mukava kuulla, sullaki ollu varmasti kiva kesäloma. Niin ja kiitos paljon!♡

   Poista
 4. Tää oli jotenki tosi ihana postaus! Ehkä osikseen senki takia, ku kerroit vähäsen, mitä lukiovuos tuo tullessaan ja muutenki, vaikka se tuottaaki varmasti just sitä stressiä ja kiirettä ni sä toit noi hyvät puolet siitä lukiosta sillee kivasti esille ja se antokin mulle vieläs sellasta lisäintoo lähtee lukioon ja opiskelemaan!:D Ja siis tosiaan näin opiston jälkeen, ainaki vielä mulla on semmone tosi iso motivaatio lähtee opiskeleen ja varsinki jonneki iha uuteen paikkaan eli lukioon. Toisaalta on tosi jännittävää, mutta sitte kuitenki tietää jo etukäteen, että ei se aina tuu olemaan ehkä kuitenkaa nii kivaa, mutta ootan sitä kuitenki yllättävän paljon!:D (ehkä sekavin kommentti ikinä,toivottavasti ymmärrät, mitä tarkotan!:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Mirella! :') Huippu kuulla, että pidit tämmösestä postauksesta ja että onnistuin lisäämään sun intoa lähtä opiskelemaan! :-) Vähän hyvä ku ootat opiskelua, jos ei ois yhtään motivaatiota niin siitä opiskelusta tulis varmasti paljo raskaampaa ja inhottavempaa. Paljon tsemppiä ekaan vuoteen!!

   Ps. Haha ei ollu sekava kommentti, hyvin ymmärrän mitä hait tolla! :D

   Poista
 5. Täällä kans ootetaan syksyä vähän ristiriitasin tuntein! Toisaalta on niin jees palata kouluun, koska niiku kirjotitiki ni ei se lukio oo todellakaan pelkästään sitä pänttäämistä ja puurtamista. Mulla ens vuodesta tulee tosi monella tavalla erilainen kun viime vuodesta, mutta toisaalta ootan kaikkee uutta kyllä niin innoissanki!
  Ja hui jännää, sä kirjotat jo keväällä! :o Mä aattelin selvitä kuudesta aineesta kahella kirjotuskerralla, vaikka se kyllä ihan kivan ressin varmaan aiheuttaakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee huippua ko ollaan niin "samassa veneessä" ja kummatki lukiotakäyvinä ymmärretään miltä toisesta tuntuu nuo lukioon liittyvät jutskat :')

   Jep niin jännää ja aika pelottavaakin.. Mutta tosiaan niin ois tarkotus, että keväällä kirjottasin jo terveystiedon. Hui. Pitää nyt kattoa muuttuuko vielä mieli mut tällähetkellä vakaasti aion sen keväällä jo hoitaa alta pois. :D a-p-u-a. Itekki kirjotan kuus ainetta, mutta ne hajautan tollee kolmeen kertaan jos kaikki vaan menee niinku on suunniteltu. :) mut kyllä sä selviit varmasti kahellaki kirjotuskerralla, tsempit sinne jo näi etukäteen!

   Poista
 6. Apuaaa ei saa muistuttaa et enää viikko kesälomaaaa xdd eivaa, täällä kans samat fiilikset ton lukion alun suhteen. Kopo sinne, mäki meinasin ens keväänä kirjottaa terveystiedon.. Apuaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa no sori! ;) Oi, kivaa ko en oo ainoa joka on sen päättäny tulevana keväänä kirjottaa, voiaampahan tsempata ja auttaa toisiamme siinä! :D apuapa tosiaan..

   Poista
 7. Kiva lukea tällaista ajatus-postausta:) Ihana tuo sun neule<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla, että tykkäät! :') Tämmösiä on myös kiva kirjotella! Kiitos paljon!<3

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus, ja olipa kiva lukea pitkästä aikaa tällaista syvällisempää tekstiä. Aina otan oikein mukavan asennon ennen ku alan lukemaan sun postausta, koska sun tekstit on niin kivoja :) Toinen lukiovuosi tuo kyllä paljon uusia haasteita, ja muaki jännittää ihan valtavasti, mutta mehän selvitään! Jaksuja tätäki kautta opintielle kamuseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon ihana <3 :) Niin hyvä olo tuli ko tän kommentin luki! Sun tekstit on myös aina tosi kivoja ja niitä innola lueskelen. :* Totta, paljon on luvassa uusia haasteita, mutta kyllä me yhdessä jaksetaan ja selvitään! Tsempit sullekkin <3

   Poista

Kiitos kommentista!❤