lauantai 17. tammikuuta 2015

Blogin tulevaisuus


Moi! Vihdoin päätin ottaa itteäni niskasta kii ja tulla pohtimaan vähä tätä asiaa, jota oon jo hiukkasen aikaa mietiskelly tuola omassa pääkopassani. Olkaa hyvät, tässäpä ois pitkästä aikaa vähä syvällisempää pohdiskelua.
Välillä mua niin mietityttää, että onko tää oikeesti se mun juttu. Haluanko mää tätä, niinku ihan tosissaan. Koska tottahan se on, että jonkunäköstä painetta ja ressiä tää tuo mukanaan ainaki mulle, sama kuin rennosti yritän ottaa ja omaa tahtia kirjottelen. Silti tuolla takaraivossa joskus jyskyttää että pitäs mennä postaamaan ja pitäs tehä sitä ja tätä tämän parissa. 

Haluanko jakaa itestäni näin paljo tietoja tänne, haluanko käyttää vähäsimmätki vapaa-ajan rippeet siihen, että istun koneella ja kirjotan tänne uusia postauksia? Hassu tää tunne, ku toisaalta oon entistä enemmän hurahtanu tähän hommaan ja oon ihan riippuvainen tästä, mutta sitte taas välillä epäilen hyvinki voimakkaasti sitä, että onkohan tää sittenkää se mun juttu. 

En halua pitää blogia silleen, että en panosta siihen kunnolla. En halua jättää asioita puolitiehen, en halua hutasta postauksia silleen että ei oikeasti tekis mieli ees kirjottaa mutta väkisin jotain väkerrän.


Välillä tulee vaan niin semmonen tunne, että mitä ihmettä mää tämän kanssa teen. Entä jos nää mun kuvat ei oo tarpeeks hyviä teille lukijoille, entä jos nää mun tekstit ei kelpaa, en osaa kirjottaa, en tiiä mitä seuraavaks kirjotan, vähä kaikki vastustaa tässä hommassa. Siis joskus. Se tunne, ku tosiaan välillä turhauttaa tää koko blogi. Ideoita ois vaikka millä mitalla, mutta aikaa ei. Ja ku istahan koneelle, niin yllättäin käypi joskus niin että sillon ne ideat katoaa, en osaakaan kirjottaa niinku haluaisin. Joku jarruttaa mua.

Vaikka kyllä mää tiiän sen, että teen tätä itelleni. En muille. Se, että nää kuvat ja tekstit on mulle ihan tarpeeks hyviä, pitäs riittää. Mutta en voi väittää, etteikö mulle merkkais todella paljo te lukijat ja teiän ihanat kommentit! Ne antaa aina huimasti lisää postausiloa ja energiaa ja innostus vaan kasvaa teiän kommentit luettuani. Mutta toisaalta se, ku oon väkertäny yhtä ja samaa postausta monta päivää ja käyttäny siihen oikeesti paljo aikaa. Sitteku siihen ei tuukkaan vaikka kommentin kommenttia. Kyllähän seki nyt vähä kirpasee. Ja väkisinki ainaki ite mietin, että "olikohan se nyt tarpeeksi hyvä ku kukaan ei edes kommentoi?". Siis toki ymmärrän, että kommentointi ei oo mikään arvoasteikko siihen kuinka kivana muut blogia pitää, mutta kuitenki. Ymmärrätte varmaan mitä ajan takaa! Mahtaako tää olla teille muilleki bloggaajille tuttu juttu vai oonko ainoa josta näin joskus tuntuu? Ehkä tuo on semmonen juttu mistä tuskin paljoa huudellaan, koska en minä ainakaan halua kommentteja todellakaan ns. "kerjätä". Jos joku omasta tahostaan haluaa kommentin mulle heittää niin se passaa paremmin ku hyvin, mutta semmosesta menee ihan maku jos väkisin muut joutuu kommentoimaan.


 Joskus taian olla vaan hieman liian kriittinen itteäni kohtaan. Ehkä tässä lopulta sitte eniten vastustaa just se, ku vaadin iteltä vähä liikaa ja näin luon ite itelleni paineita? Ku mietin niin paljon, että mitä kirjotan ja mitä nyt muut aattelee tästä ja tuosta. Tän kaiken pitäs lähtä siitä, että mää ite oon tyytyväinen. Mun ei pitäs ajatella ekana, että mitähän muut nyt tästä aattelee. 

Niin ja vaikka tästä tekstistä ehkä saiki vähä sellasen kuvan, että oon lopettamassa tän blogin pidon millä hetkellä hyvänsä ni täytyy myöntää, että edelleen se jokin mua tässä kiehtoo.

Se jokin koukuttaa mua tosi paljo, koukuttaa niin paljo, että suoraansanoen en osaa kuvitella ainakaan nyt tänään ettei tätä blogia yhtäkkiä enää oiskaan. Mun pitää vaan elää päivä kerrallaan ja kattoa miten tää tästä jatkuu. En voi luvata kauheasti jatkosta, koska en itekkään tiiä, mutta sen lupaan, että mitään hätiköityä päätöstä en oo tekemässä. Mietin pitkään ja hartaasti kaikilta kannoilta asioita ja jos joskus tulee mun aika lopettaa tää bloggaaminen ni siihen löytyy kyllä sitte pätevät syyt.  Niin kauan jatkan ku tää hyvältä ja oikealta tuntuu. 

Hah, olipa kiva taas pitkästä aikaa kirjotella vähä syvällisempää tekstiä. Nyt on jo ajatukset paljo selkeämmät ku sai edes osan niistä listattua tähän. Onnittelut vaan niille jotka jakso tämän postauksen kokonaisuudessaan lukea!;) Ensikertaan!

12 kommenttia:

 1. Sulla on tosi kiva blogi! Sä oot todella huippu kirjoittaja:) Kivoja kuviakin sulta löytyy. Voimia, aikaa ja inspistä sulle bloggaamiseen!:)<3

  VastaaPoista
 2. Mä oon pitkään jo seuraillu sun blogia, lukenu sun postauksia kerran toisensa jälkeen. Oon ihmetelly mielessäni, että mikä mua vetää aina tähä osotteeseen, vaikka en ees sua tunne, mutta en osaa vastata omaan kysymykseeni. Sulla on toimiva kokonaisuus: sopivassa suhteessa arkea ja pohdiskelua, tekstiä ja kuvia. Huippu blogi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, aivan ihana kommentti! Kiitos paljon. <3

   Poista
 3. Mun mielestä sä kirjotat tosi hyvin! Ja kuvatki on ihania!:)

  VastaaPoista
 4. Jännä. Monesta "isommasta" blogista on nyt saanu lukea miten meinaa mennä inspis kirjottamiseen ja että miettii kannattaako blogia jatkaa. Hassua miten sunki blogi seuraa jalanjäljissä...

  VastaaPoista
 5. Hah aika mielenkiintonen kommentti:'D ! Munmielestä tässä ei oo mitään hassua tai jännää. Ne "isompien" blogien pitäjät on ihan normaaleja ihmisiä, ihanku minäki. Ja jos luit tuon postauksen nii huomasit varmasti mitkä mun syyt olisivat lopettamiseen. Ei todellakaan semmonen syy, että haluaisin "matkia" suositumpia blogeja lopettamisellani :) Sehän se vasta ois jo melko outoa jos niin tekisin!

  VastaaPoista
 6. sini kirjotat ihan sairaan hyvin♥ Ihania noi kuvat♥

  VastaaPoista
 7. Sulla on kivan näköinen blogi ja kirjoitat tosi kivasti! Voin samaistua moniin juttuihin mistä kirjoitit tässä postauksessa. Itsekin mietin välillä, miksei kukaan viitsi kommentoida, jos näkee että moni on lukenu postauksen ja on itse panostanut siihen. Toisaalta ajattelen et blogin kirjoittaminen on mulle kiva harrastus ja ns. päiväkirja jonka avulla voin itse muistella kivoja juttuja, joita en muuten muistaisi...ja jos edes joku jaksaa postauksia lukea tai kommentoida niin se on kiva plussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiettä, kiitos paljon! :) Tää oli tosi huippu kommentti, ihan totta tuoki mitä lopussa sanoit:-)

   Poista

Kiitos kommentista!❤